PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Hanna Kramarczuk

Hanna Kramarczuk
Członkini Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (52)
2007
Generał polskich nadziei... Władysław Anders 1892 - 1970
Reżyser
2007
Historia pewnej przyjaźni...
Reżyser
2007
Generał polskich nadziei... Władysław Anders 1892 - 1970
Reżyser
2007
Czas przeszły niezapomniany
Reżyser
2006
Hel - kapitulacji nie będzie?
Reżyser
2006
Osobliwości starego Krakowa
Reżyser
2006
Opowieść o trzech paniach Potockich
Reżyser
2005
Pijane dzieci
Reżyser
2005
Eksperyment Donata
Reżyser
2005
Byłyśmy "pestkami". Opowieść dźiewcząt - żołnierzy
Reżyser
2003
Z orłem w koronie
Reżyser
2003
Wyciśnięci
Reżyser
2003
Obronić kawałek świata
Reżyser
2002
Ludzie z inkubatora
Reżyser
2001
Wandzin - szkoła przetrwania
Reżyser
2001
Solidarni
Reżyser
2001
Warmia - Ziemia pełna bólu i piękna
Reżyser
2000
Ural - granica między Europą a Azją
Reżyser
2000
Przegrani, wygrani...
Reżyser
1998
To jednak byłam ja!
Reżyser
1997
Linczowski!
Reżyser
1996
Trójka - trzech wspaniałych
Reżyser
1996
Żywicielki
Reżyser
1996
Żebraczka droga Zofii Lewandowskiej
Reżyser
1995
Kieszenie Tomka Kawiaka
Reżyser
1995
Trójgłos o Beksińskim
Reżyser
1995
Maria Anto. Listy do przyjaciela
Reżyser
1994
Chłopiec z wyspy
Reżyser
1994
Tajemnica Ikony
Reżyser
1994
Joanna Sarapata
Reżyser
1993
Pośmiertny triumf Władysława Strzemińskiego
Reżyser
1992
Cmentarze Ziemi Obiecanej
Reżyser
1991
Marie Springer... - to ja!
Reżyser
1990
Władek Klamerus
Reżyser
1989
Katarzyna Kobro rzeźbiarka
Reżyser
1988
Album warszawski
Reżyser
1988
Okrutne życie
Reżyser
1988
Tam, gdzie diabeł umiera
Reżyser
1988
Ballada o Lampart Dorocie
Reżyser
1987
Sztuka Tajów
Reżyser
1987
Gość w dom
Reżyser
1987
Bangkok stolica Tajów
Reżyser
1987
Wieś tajlandzka
Reżyser
1986
Pro Patria
Reżyser
1986
Angkor Wat. Historia w kamieniu
Reżyser
1984
Życie zamknięte na kłódkę
Reżyser
1984
Monografia awansu
Reżyser
1984
Drogi do Polski
Reżyser
1984
Drogi do Polski
Reżyser
1984
Między życiem a teorią
Reżyser
1984
Maria Wiśnios ze wsi Rataje
Reżyser
1983
Oddaj widły
Reżyser
 SCENARIUSZ (41)
2007
Historia pewnej przyjaźni...
Scenariusz
2007
Czas przeszły niezapomniany
Scenariusz
2006
Opowieść o trzech paniach Potockich
Scenariusz
2006
Osobliwości starego Krakowa
Scenariusz
2005
Eksperyment Donata
Scenariusz
2005
Byłyśmy "pestkami". Opowieść dźiewcząt - żołnierzy
Scenariusz
2005
Pijane dzieci
Scenariusz
2003
Obronić kawałek świata
Scenariusz
2003
Wyciśnięci
Scenariusz
2002
Ludzie z inkubatora
Scenariusz
2001
Solidarni
Scenariusz
2001
Warmia - Ziemia pełna bólu i piękna
Scenariusz
2001
Wandzin - szkoła przetrwania
Scenariusz
2000
Przegrani, wygrani...
Scenariusz
2000
Ural - granica między Europą a Azją
Scenariusz
1998
To jednak byłam ja!
Scenariusz
1997
Linczowski!
Scenariusz
1996
Żywicielki
Scenariusz
1996
Żebraczka droga Zofii Lewandowskiej
Scenariusz
1996
Trójka - trzech wspaniałych
Scenariusz
1995
Trójgłos o Beksińskim
Scenariusz
1995
Maria Anto. Listy do przyjaciela
Scenariusz
1995
Kieszenie Tomka Kawiaka
Scenariusz
1991
Marie Springer... - to ja!
Scenariusz
1990
Władek Klamerus
Scenariusz
1989
Katarzyna Kobro rzeźbiarka
Scenariusz
1988
Ballada o Lampart Dorocie
Scenariusz
1988
Tam, gdzie diabeł umiera
Scenariusz
1988
Okrutne życie
Scenariusz
1987
Sztuka Tajów
Scenariusz
1987
Bangkok stolica Tajów
Scenariusz
1987
Wieś tajlandzka
Scenariusz
1987
Gość w dom
Scenariusz
1986
Pro Patria
Scenariusz
1986
Angkor Wat. Historia w kamieniu
Scenariusz
1984
Monografia awansu
Scenariusz
1984
Drogi do Polski
Scenariusz
1984
Drogi do Polski
Scenariusz
1984
Między życiem a teorią
Scenariusz
1984
Maria Wiśnios ze wsi Rataje
Scenariusz
1984
Życie zamknięte na kłódkę
Scenariusz
Opis
Autorka filmów dokumentalnych i oświatowych oraz reportaży. Współpracowała także z zagranicznymi stacjami telewizyjnymi: ZDF oraz ARTE. Zrealizowała m. in. takie dokumenty jak: "Pijane dzieci", "Eksperyment Donata", "Drogi do Polski". Zdobywczyni Brązowego Lajkonika na Krakowskim Festiwalu Filmowym za obraz "Tyś nam obiecał ziemię sprawiedliwą..." (1982). Członkini Polskiej Akademii Filmowej.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll