PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Edward Żentara

Edward Żentara
URODZONY: 18 marzec 1956, Sianów
ZMARŁ: 25 maj 2011 w wieku 55 lat, Tarnów (Polska)
Filmografia
 AKTOR (35)
2010
Trick
Wicepremier
2008
Czarny
Ksiądz Jan
2007
Generał polskich nadziei... Władysław Anders 1892 - 1970
Stanisław Mikołajczyk
2007
Generał polskich nadziei... Władysław Anders 1892 - 1970
Stanisław Mikołajczyk
2007
Teczka
Stefan Rutnik współcześnie
2007
Dywersant 2. Koniec wojny (miniserial)
2006
Eragon
Durza (polski dubbing) (głos)
2005
Nie ma takiego numeru
ordynator
2003
Show
Polityk, uczestnik programu
2000
Wyrok na Franciszka Kłosa (TV)
Szwutke
1998
Wątroba i ziemniaki
Kain
1998
Złoto dezerterów
Czołgista
1995
Pokuszenie
proboszcz
1995
Pestka
ksiądz
1993
Tajemnica trzynastego wagonu
Bigioli
1992
Enak
Enak
1991
Życie za życie. Maksymilian Kolbe
Rajmund Kolbe
1991
Przeklęta Ameryka
Zbyszek Butryn
1989
Tryumf ducha
Janusz
1988
Bez grzechu
Jan
1987
Jedenaste przykazanie
Markus
1987
Polowanie na króla Lira
maszynista Zyga Paulajtis
1987
Anioł w szafie
reżyser
1987
Łuk Erosa
Zatorski, narzeczony Janiny
1987
Sala nr 6
Wiktor Orski
1987
Opowieść Harleya
Marek
1986
Zygfryd
Stanisław, służący Drawicza
1985
Powrót po śmierć
Jerzy
1985
C.K. Dezerterzy
Porucznik
1985
Siekierezada
Janek Pradera
1985
Klatka
1982
Karate po polsku
Piotr
1981
Wielki bieg
Romek Matryniuk
1981
Zderzenie
1980
Pruski oficer
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll