PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Stefan Szmidt

Stefan Szmidt
URODZONY: 11 sierpień 1943, Biłgoraj
Filmografia
 AKTOR (26)
2015
Pierwsze
Dziadek chłopca
2010
Śluby panieńskie
kamerdyner Radosta
2009
Generał Nil
Komorowski Tadeusz
2007
Generał polskich nadziei... Władysław Anders 1892 - 1970
generał Nikodem Sulik
2007
Generał polskich nadziei... Władysław Anders 1892 - 1970
generał Nikodem Sulik
1988
Piłkarski poker
trener "Powiśla"
1987
Rośnie człowiek
Ojciec
1986
Epizod Berlin - West
aktor
1986
Boczny tor
mecenas Jaksa
1985
Bariery
redaktor Henryk Marecki
1985
Okruchy wojny
Łuczaj
1983
Epitafium dla Barbary Radziwiłłówny
1983
Haracz szarego dnia
Żydówka Róża, klientka Karolakowej
1983
Dzień kolibra
ojciec Sławka
1983
Niedzielne igraszki
dozorca
1981
Czerwone węże
Stańczak
1980
Pałac
książę
1979
Kobieta i kobieta
Domagalski
1978
Spirala
ratownik
1977
Królowa pszczół
Szymczak
1977
Gdzie woda czysta i trawa zielona
komendant MO
1976
Próba ciśnienia
1975
Szlakiem bezdomnych
żołnierz
1974
Bilans kwartalny
GOPR-owiec
1974
Potop
Tyzenhauz
1972
Dama pikowa (TV)
Gracz w klubie oficerskim
Opis
Absolwent Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej, aktualnie Akademii Teatralnej im. Aleksandra Zelwerowicza. Od 1965 roku związany z warszawskimi teatrami: Klasycznym, Rozmaitości oraz Teatrem Polskim. Grał w bardzo wielu filmach już od początku lat 70-tych, zaś pierwszą produkcją, w której zagrał był film pt: "Nie lubię poniedziałku".
P.K.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll