PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Wiesław Nowak

Wiesław Nowak
URODZONY: 29 kwiecień 1953, Łódź
Filmografia
 DŹWIĘK (232)
2018
Operacja
Dźwięk
2014
The Barman & the Dancer
Dźwięk
2014
Paluch
Dźwięk
2014
Capri Fischer
Dźwięk
2014
Próba
Dźwięk
2014
Lalka
Dźwięk
2014
Blue Velvet
Dźwięk
2014
To jest jak sen
Dźwięk
2014
Pirate Jenny
Dźwięk
2014
Do ciebie szłem
Dźwięk
2014
Absinthe
Dźwięk
2014
Słowa
Dźwiękowiec (na planie)
2014
Wildflower
Dźwiękowiec (na planie)
2014
Dom opieki
Imitator dźwięku
2014
Za Edgara
Operator nagrania efektów
2014
Matka Ziemia
Operator nagrania efektów
2013
Wstyd
Dźwięk
2013
Niesamowita przygoda kapitana Doriana
Dźwięk
2013
Trzeci bieg
Dźwięk
2013
Trzy utwory
Dźwięk
2013
Nigdy więcej
Dźwięk
2013
Lucy
Opracowanie dźwięku
2013
Nieprawdopodobnie elastyczny człowiek
Operator nagrania efektów
2013
To wszystko co mam
Operator nagrania efektów
2013
Morze
Operator nagrania efektów
2013
Kapitan
Operator nagrania efektów
2013
Ona
Operator nagrania efektów
2013
Intruzi
Operator nagrania efektów
2013
Przejście
Operator nagrania efektów
2013
Uchylenie
Operator nagrania efektów
2013
Mir
Operator nagrania efektów
2013
Fighting
Operator nagrania efektów
2013
Edward
Operator nagrania efektów
2013
Konstrukcja
Operator nagrania efektów
2013
Skanonizacja
Operator nagrania efektów
2013
Wild Wild Kingdom
Operator nagrania efektów
2013
Mali bojownicy
Operator nagrania efektów
2013
Invigilo
Operator nagrania efektów
2013
Fight for
Operator nagrania efektów
2012
Bajkowe kroniki kucharskie
Dźwięk
2012
Samotność dźwięku
Dźwięk
2012
Sól i pieprz
Operator dźwięku
2012
Sygnał
Dźwiękowiec (na planie)
2012
Indrivaren
Imitator dźwięku
2012
Ab ovo
Operator nagrania efektów
2012
Świnia
Operator nagrania efektów
2012
Wieczny tułacz
Operator nagrania efektów
2012
Bunt
Operator nagrania efektów
2012
Walka
Operator nagrania efektów
2012
Bal
Operator nagrania efektów
2012
Koszmar
Operator nagrania efektów
2012
Żony nie ma w domu
Operator nagrania efektów
2011
Distant voices
Imitator dźwięku
2011
20XX
Operator nagrania efektów
2011
Nurek
Operator nagrania efektów
2011
Summertime
Operator nagrania efektów
2011
Krzycz, jeśli chcesz
Operator nagrania efektów
2011
Bałódzki Samson
Operator nagrania efektów
2011
Okop
Operator nagrania efektów
2011
Turuntaj, koniec i początek
Operator nagrania efektów
2011
Ludzie normalni
Operator nagrania efektów
2011
Przyjaźń z ciemnego lasu
Operator nagrania efektów
2010
Wehikuł światła
Dźwięk
2010
Nie ten człowiek
Mikrofoniarz
2010
Domino
Imitator dźwięku
2010
Kan ya ma kan
Imitator dźwięku
2010
Dawno, dawno temu
Imitator dźwięku
2010
Bezimienny
Operator nagrania efektów
2010
Smolarze
Operator nagrania efektów
2010
Drżące trąby
Operator nagrania efektów
2010
Babie lato
Operator nagrania efektów
2010
Królowa Śniegu
Operator nagrania efektów
2009
Piłeczka
Dźwięk
2009
Serca dwa
Dźwiękowiec (na planie)
2009
Serca dwa
Dźwiękowiec (na planie)
2009
Przez las
Operator nagrania efektów
2009
Fantastic 16
Operator nagrania efektów
2009
Samotni
Operator nagrania efektów
2008
My cichociemni. Głosy żyjących
Technik dźwięku
2008
Niezawodny system
Technik dźwięku
2007
Owadeusz i trąba
Dźwięk
2007
Owadeusz i trąba
Operator nagrania efektów
2006
Mokra bajeczka
Dźwięk
2006
Autonaprawa
Dźwięk
2006
Porno
Dźwięk
2005
Krawiec Niteczka
Operator nagrania efektów
2004
Tajemnica kwiatu paproci
Dźwięk
2003
Ocalony
Dźwięk
2003
Parking strzeżony
Dźwięk
2003
Śmierć drzewa
Dźwięk
2002
Szklana góra
Operator nagrania efektów
2001
Fantastyczny sklep z kwiatami
Dźwięk
2000
Oburzające dropsy
Dźwięk
2000
Sznurowadło w supełki
Dźwięk
1999
O zabawkach dla dzieci
Dźwięk
1999
Jak bóg Maior utracił tron
Dźwięk
1999
O największej kłótni
Dźwięk
1999
Rozkosze niedzielne
Operator nagrania efektów
1998
Wojna z rzeczami
Dźwięk
1998
Niebo pełne gwiazd
Dźwięk
1998
Garby
Dźwięk
1998
O wielkim wstydzie
Dźwięk
1998
Garby
Montażysta dźwięku
1998
Królestwo Zielonej Polany. Powrót
Operator nagrania efektów
1998
Stąd do ratuszowej wieży
Operator nagrania efektów
1997
Piękna twarz
Dźwięk
1997
Pieter Bruegel St. Upadek Ikara
Dźwięk
1997
Zemsta w Odrzykoniu
Dźwięk
1997
Kocia Wielkanoc
Dźwięk
1997
Człowiek i chleb
Dźwięk
1997
Dzieciaki
Dźwięk
1997
Pieter Bruegel st. "Upadek Ikara"
Dźwięk
1997
Konwencja Praw Dziecka. Artykuł 16
Dźwięk
1997
Joan Miro
Dźwięk
1997
Mamo, czy kury potrafią mówić?
Dźwięk
1997
Preludium Des-dur op. 28
Dźwięk
1997
Zasłony
Dźwięk
1997
Między śniegiem a siódmym niebem
Operator nagrania efektów
1996
W grocie Króla Gór
Dźwięk
1996
Vincent Van Gogh
Dźwięk
1996
Carmen Torero z „Carmen-Suity”
Dźwięk
1996
Walc
Dźwięk
1996
Wigilia w lesie
Dźwięk
1996
Kukuryków
Dźwięk
1996
O Władysławie Broniewskim
Dźwięk
1996
Nokturn
Dźwięk
1996
Gustav Klimt
Dźwięk
1996
Walc A - Moll. Op. Posth
Dźwięk
1996
Walc a-moll op. posth.
Dźwięk
1996
Preludia
Dźwięk
1996
Pęd - Mouvement
Dźwięk
1996
Miki Mol i Straszne Płaszczydło
Operator nagrania efektów
1996
Wielkanocna weranda Pana Myszki
Operator nagrania efektów
1995
Jesień
Dźwięk
1995
Carmen Habanera z „Carmen-Suity”
Dźwięk
1995
Piet Mondarian
Dźwięk
1995
Eine Kleine Nachtmusik Serenada G-dur KV 525
Dźwięk
1995
Drgająca struna-chordofon z IV Suity Es-dur
Dźwięk
1995
Piet Mondrian
Dźwięk
1995
Eine Kleine Nachtmucik - serenada G-Dur Kv 525
Dźwięk
1995
Eine Kleine Nachtmusik - Romanze Andante z Serenady G-dur kv 525
Dźwięk
1995
Wariacje na temat Witkacego
Dźwięk
1995
Pejzaże. Mazurek e-moll op. 17 nr 2
Dźwięk
1995
Gwiazdka kota Filemona
Dźwięk
1995
Paul Cezanne
Dźwięk
1995
Opowieść o Thorze i Olbrzymach. Mit germański
Dźwięk
1995
Eine Kleine Nachtmusik Romanze Andante z Serenady G-dur KV 525
Dźwięk
1995
Fantaisie Impromptu cis-moll op. 66
Dźwięk
1994
Walc h-moll op. 69 nr 2
Dźwięk
1994
Chiński tamburyn
Dźwięk
1994
Toccata z Fugi i Toccaty d-moll BWV 565
Dźwięk
1994
Walc H-moll Opus 69 No 2
Dźwięk
1994
W grocie Lascaux
Dźwięk
1994
Arabeska G-dur
Dźwięk
1994
Marc Chagall
Dźwięk
1994
Legenda krakowska
Dźwięk
1994
Carmen Suita
Dźwięk
1994
Hans Memling. Sąd ostateczny
Dźwięk
1994
Blisko siebie
Operator nagrania efektów
1993
Eine Kleine Nachtmusik - Menuett. Allegretto z serenady G-Dur Kv 525
Dźwięk
1993
Eine Kleine Nachtmusik - Allegro z Serenady G-dur kv 525
Dźwięk
1993
Obrazy. Bezsennie
Dźwięk
1993
Rondo alla Turca z Sonaty A-dur KV 331
Dźwięk
1993
Aspergillus
Dźwięk
1993
Obrazy. Bezładnie
Dźwięk
1993
Lato. z cyklu "Pory roku", Koncert g-moll op. 8 nr 2 Adaggio. Presto
Dźwięk
1993
Eine Kleine Nachtmusik Menuett. Allegretto z Serenady G-dur KV 525
Dźwięk
1993
Światło księżyca
Dźwięk
1993
Lot trzmiela z opery "Bajka o Carze Sałtanie"
Dźwięk
1993
Lato
Dźwięk
1993
Marzenie
Dźwięk
1993
Pablo Picasso
Dźwięk
1993
Nad pięknym modrym Dunajem Walc Op. 314
Dźwięk
1993
To ma jo
Dźwięk
1993
Siedmiomilowe trampki
Operator nagrania efektów
1992
Dla Elizy
Dźwięk
1992
Stary zamek z „Obrazków z wystawy”
Dźwięk
1992
Divertimento F-dur Presto KV 138
Dźwięk
1992
V Sonata C-dur KV-14
Dźwięk
1992
Mazurek e-moll op. 17 nr 2
Dźwięk
1992
Stary zamek z "Obrazków z wystawy"
Dźwięk
1992
Martwa natura z ptakiem
Dźwięk
1992
Divertimento F-Dur Kv 138. Presto
Dźwięk
1992
Wspomnienia z Alhambry
Dźwięk
1992
Poszukiwacze zaginionej gwiazdki
Operator nagrania efektów
1992
Jacek i Placek
Operator nagrania efektów
1991
Eine Kleine Nachtmusik - Rondo. Allegro
Dźwięk
1991
Divertimento D-Dur KV-205. Menuetto
Dźwięk
1991
Koncert fortepianowy C-dur Andante KV 467
Dźwięk
1991
Eine Kleine Nachtmusik. Rondo Allegro z Serenady G-dur KV 525
Dźwięk
1991
Franz Kafka
Dźwięk
1991
Eine Kleine Nachtmusik. Romanze.
Dźwięk
1991
Aria Królowej Nocy z I aktu opery „Czarodziejski flet”
Dźwięk
1991
Wiosna
Dźwięk
1991
Requiem d-moll. Lacrimosa
Dźwięk
1991
Divertimento D-dur Presto KV 136
Dźwięk
1991
Sonata F-dur KV 280. Adagio
Dźwięk
1991
Czarodziejski flet. Uwertura. Fragment
Dźwięk
1991
Exsultate Jubilate Alleluja
Dźwięk
1991
Podróż z zaczarowanym ołówkiem
Montażysta dźwięku
1990
Ave Maria (Ellens Gesang III) D. 839
Dźwięk
1990
Kukułka
Dźwięk
1990
Taniec szkieletów. Dance Macabre
Dźwięk
1990
Zima
Dźwięk
1989
Tort urodzinowy
Dźwięk
1989
Prząśniczka
Dźwięk
1988
Dobry wieczór
Operator nagrania efektów
1988
Trudny rachunek
Operator nagrania efektów
1988
Wolność nogi
Operator nagrania efektów
1987
Ściany
Operator nagrania efektów
1986
Cela
Dźwięk
1986
Nerwowe życie kosmosu
Operator nagrania efektów
1985
Tajemnice Wiklinowej Zatoki
Operator nagrania efektów
1985
Łagodna
Operator nagrania efektów
1984
Latające włosy
Dźwięk
1984
Minuta ciszy
Operator nagrania efektów
1983
Okno
Montażysta dźwięku
1983
Wspinaczka
Operator nagrania efektów
1982
Wizjonerzy
Operator nagrania efektów
1982
Chłopiec z gliny
Operator nagrania efektów
1982
Powrót do natury
Operator nagrania efektów
1982
Antypac
Operator nagrania efektów
1980
Media
Dźwięk
1980
Ptaszek
Operator nagrania efektów
1979
Deklinacja
Operator nagrania efektów
1979
Wygodne łóżko
Operator nagrania efektów
1979
Dwa listy
Operator nagrania efektów
1979
Colargol i cudowna walizka
Operator nagrania efektów
1979
Itd
Operator nagrania efektów
1978
Widok z góry
Operator nagrania efektów
1978
Wszystkie dzieci są nasze
Operator nagrania efektów
1975
Mniejszy szuka dużego
Dźwięk
 MONTAŻ (84)
2008
Angel
Montaż
2002
Hobby. Daniel Szczechura: Kilka filmów animowanych jednego autora
Montaż
2000
Sznurowadło w supełki
Montaż
2000
Oburzające dropsy
Montaż
2000
Grafitollus
Montaż
1998
Wojna z rzeczami
Montaż
1997
Konwencja Praw Dziecka. Artykuł 16
Montaż
1997
Piękna twarz
Montaż
1997
Pieter Bruegel St. Upadek Ikara
Montaż
1997
Preludium Des-dur op. 28
Montaż
1997
Zemsta w Odrzykoniu
Montaż
1997
Pieter Bruegel st. "Upadek Ikara"
Montaż
1996
W grocie Króla Gór
Montaż
1996
Carmen Torero z „Carmen-Suity”
Montaż
1996
Vincent Van Gogh
Montaż
1996
Nokturn
Montaż
1996
Walc
Montaż
1996
Pęd - Mouvement
Montaż
1996
Gustav Klimt
Montaż
1996
Walc a-moll op. posth.
Montaż
1996
Walc A - Moll. Op. Posth
Montaż
1995
Pejzaże. Mazurek e-moll op. 17 nr 2
Montaż
1995
Eine Kleine Nachtmusik Serenada G-dur KV 525
Montaż
1995
Drgająca struna-chordofon z IV Suity Es-dur
Montaż
1995
Carmen Habanera z „Carmen-Suity”
Montaż
1995
Eine Kleine Nachtmusik - Romanze Andante z Serenady G-dur kv 525
Montaż
1995
Gwiazdka kota Filemona
Montaż
1995
Piet Mondrian
Montaż
1995
Wariacje na temat Witkacego
Montaż
1995
Eine Kleine Nachtmucik - serenada G-Dur Kv 525
Montaż
1995
Eine Kleine Nachtmusik Romanze Andante z Serenady G-dur KV 525
Montaż
1995
Paul Cezanne
Montaż
1994
Walc H-moll Opus 69 No 2
Montaż
1994
Stupajkop 1
Montaż
1994
Arabeska G-dur
Montaż
1994
Marc Chagall
Montaż
1994
W grocie Lascaux
Montaż
1994
Toccata z Fugi i Toccaty d-moll BWV 565
Montaż
1994
Carmen Suita
Montaż
1994
Hans Memling. Sąd ostateczny
Montaż
1994
Opowieść o pierzastym wężu. Mit meksykański
Montaż
1994
Walc h-moll op. 69 nr 2
Montaż
1994
Chiński tamburyn
Montaż
1993
Eine Kleine Nachtmusik - Allegro z Serenady G-dur kv 525
Montaż
1993
Światło księżyca
Montaż
1993
Lot trzmiela z opery "Bajka o Carze Sałtanie"
Montaż
1993
Siedmiomilowe trampki
Montaż
1993
Aspergillus
Montaż
1993
Nad pięknym modrym Dunajem Walc Op. 314
Montaż
1993
To ma jo
Montaż
1993
Eine Kleine Nachtmusik Menuett. Allegretto z Serenady G-dur KV 525
Montaż
1993
Lato
Montaż
1993
Rondo alla Turca z Sonaty A-dur KV 331
Montaż
1993
Marzenie
Montaż
1993
Pablo Picasso
Montaż
1993
Czarodziej na księżycu. Legenda Polska
Montaż
1993
Lato. z cyklu "Pory roku", Koncert g-moll op. 8 nr 2 Adaggio. Presto
Montaż
1992
Opowieść o bogini Amaterasu. Mit japoński
Montaż
1992
Mazurek e-moll op. 17 nr 2
Montaż
1992
Martwa natura z ptakiem
Montaż
1992
Opowieść o Kwaku i władcy nieba. Mit z Afryki Środkowej
Montaż
1992
Wspomnienia z Alhambry
Montaż
1992
Poszukiwacze zaginionej gwiazdki
Montaż
1991
Eine Kleine Nachtmusik. Rondo Allegro z Serenady G-dur KV 525
Montaż
1991
Eine Kleine Nachtmusik - Rondo. Allegro
Montaż
1991
Divertimento D-Dur KV-205. Menuetto
Montaż
1991
Wiosna
Montaż
1991
Filemon i przyjaciele
Montaż
1990
Kukułka
Montaż
1990
Taniec szkieletów. Dance Macabre
Montaż
1990
Zima
Montaż
1989
Wilki
Montaż
1988
Rybką być
Montaż
1988
Cuda i dziwy
Montaż
1988
Lalki Władysława Starewicza
Montaż
1988
Złodziej
Montaż
1988
Deszcz
Montaż
1987
Pierwsza podróż Ako
Montaż
1987
Daktyle
Montaż
1987
O czym marzą koty
Montaż
1986
Władysław Starewicz
Montaż
1985
Kto ty jesteś?
Montaż
1983
Urodził się motyl
Montaż
1974
Ściany mają uszy
Montaż
 PION REŻYSERSKI (18)
2012
Moja ulica
Współpraca
2006
Nasza ulica
Współpraca
1998
Sen o Jakubowej drabinie
Współpraca
1998
Stąd do ratuszowej wieży
Współpraca
1990
Niezwykłe przygody pluszowych misiów
Współpraca
1988
Straszydełko
Współpraca
1988
Epizod
Współpraca
1987
Rzeczy
Współpraca
1986
Sen nocy letniej
Współpraca
1986
Romanca
Współpraca
1984
Na dnie szafy
Współpraca
1983
Czarny Kapturek
Współpraca
1983
Szczęśliwe dni Muminków
Współpraca
1982
Julek i delfiny
Współpraca
1981
Pierwszy film
Współpraca
1980
Tango
Współpraca
1979
Smacznego!
Współpraca
1979
Ballada o Królu Gburze
Współpraca
 EFEKTY SPECJALNE (2)
1985
Dalej... Dalej
Efekty specjalne
1985
Fotodrama
Efekty specjalne
 AKTOR (1)
2010
Laura (TV)
Dyrektor Kolasa
 SCENARIUSZ (1)
1995
Paul Cezanne
Opieka artystyczna
Opis
Operator dźwięku, montażysta. Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich. Ukończył Zaoczne Wyższe Studium Montażu Filmowego PWSFTviT w Łodzi (1987). Pracował przy ponad stu filmach animowanych.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll