PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Włodzimierz Borowik

Włodzimierz Borowik
URODZONY: 15 luty 1915, Warszawa
ZMARŁ: 19 sierpień 1996 w wieku 81 lat, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (108)
1980
Ostrzegawcze nawanianie gazu
Reżyser
1980
Spaliny są niebezpieczne
Reżyser
1980
Instalacja gazowa musi być szczelna
Reżyser
1980
Aparaty gazowe muszą być sprawne
Reżyser
1980
Predom - Romet
Reżyser
1980
Gaz to często nieproszony gość
Reżyser
1979
Po czterdziestu latach
Reżyser
1979
Warszawskie ZOO
Reżyser
1979
Częstochowa
Reżyser
1979
Racjonalne żywienie
Reżyser
1979
Bacutil
Reżyser
1978
Mieleckie skrzydła
Reżyser
1978
Państwo Bytomskie II
Reżyser
1978
Rycerze przestworzy
Reżyser
1977
H. Cegielski-Koniec ery parowej
Reżyser
1976
Państwo bytomskie
Reżyser
1976
H. Cegielski - dzieje zakładów
Reżyser
1976
H. Cegielski - produkcja silnikowa
Reżyser
1976
Promem przez Bałtyk
Reżyser
1976
H.Cegielski - osiągnięcia socjalne
Reżyser
1975
Droga do Heratu
Reżyser
1975
Kanał Panamski
Reżyser
1975
Człowiek i wysokość
Reżyser
1975
Dwa jubileusze
Reżyser
1974
W Dolinie Kulu
Reżyser
1974
Największe miasteczko świata
Reżyser
1974
Kangbachen zdobyty
Reżyser
1974
Tam, gdzie dojrzewają pomarańcze
Reżyser
1974
Kulisi
Reżyser
1974
A chcieliśmy na Atlantyk
Reżyser
1974
Star 266
Reżyser
1974
Od Yungay do Tititaca
Reżyser
1974
Forum polonijne
Reżyser
1974
Na Antarktydzie
Reżyser
1973
Ziemia ognista
Reżyser
1973
Pływający Instytut
Reżyser
1973
Megalopolis
Reżyser
1973
Koniec świata nomadów
Reżyser
1973
To jest Sparta
Reżyser
1973
Kreta
Reżyser
1973
Spotkanie na antypodach
Reżyser
1973
Korsyka
Reżyser
1973
Czarownicy opuszczają dżunglę
Reżyser
1972
Nad jeziorem Atitlan
Reżyser
1972
Tahiti, raj turystów
Reżyser
1972
Na szczyt
Reżyser
1972
Okolice Pepłowskich
Reżyser
1972
Japońska niedziela
Reżyser
1971
Pachnący port
Reżyser
1971
Na północ od Kano
Reżyser
1971
Z mongolskiego notatnika
Reżyser
1971
Jajko niezgody
Reżyser
1971
Trypolis
Reżyser
1971
Dziewiędziesiąt dziewięć dni
Reżyser
1971
Banany
Reżyser
1971
Ostatnie dni Kofanów
Reżyser
1971
W kraju Basków
Reżyser
1971
Guakeros
Reżyser
1971
Cafeteros
Reżyser
1971
Sto milionów lat po piaskach Gobi
Reżyser
1971
Lew i kogut
Reżyser
1971
Fabryka domów
Reżyser
1971
Siuta wenecka
Reżyser
1970
Na progu Sahary
Reżyser
1970
Czerwony Krzyż na stepie
Reżyser
1970
Uwaga Belfast
Reżyser
1970
Mazurek w St.Etienne
Reżyser
1970
Bułgarska stawka na młodzież
Reżyser
1970
Nie ma szczęśliwych wysp
Reżyser
1970
U sąsiadów z południa
Reżyser
1970
Sto ton na godzinę
Reżyser
1970
Na spotkanie z nocą polarną
Reżyser
1970
Dzieci z Hogares
Reżyser
1970
42 sekundy umierania
Reżyser
1969
Nadsekwańskie dzielnice
Reżyser
1969
Warszawa-Chartum: 5000 kilometrów
Reżyser
1969
Rybacy z Rio
Reżyser
1969
"Warszawa" w Kolumbii
Reżyser
1969
W Kolumbii i Ekwadorze
Reżyser
1969
Szkice japońskie
Reżyser
1969
Rodzina Suzukich
Reżyser
1968
Wzdłuż wielkiej rzeki
Reżyser
1968
Plan Delta
Reżyser
1968
Nad Leną i jeszcze dalej
Reżyser
1968
Wietnam północny - w prowincji Nghe An
Reżyser
1968
Maglic - kraina białych gór
Reżyser
1968
Królestwo w obłokach
Reżyser
1968
Szalone miasteczko
Reżyser
1967
Tabun Bogdo
Reżyser
1967
Pod żaglami "Zawiszy"
Reżyser
1965
Gauchos
Reżyser
1963
Brama snów
Współpraca
1962
Janek
Reżyser
1961
Nareszcie o nas
Reżyser
1961
Pocztówka z Lizbony
Reżyser
1961
Pierwsza balowa sukienka
Reżyser
1961
Warszawska niedziela
Reżyser
1961
Bezkrólewie
Reżyser
1960
Widzieliście...? No to zobaczycie...
Reżyser
1959
Szkice marokańskie
Reżyser
1958
Podhalańskie wesele
Reżyser
1958
Akcja na Kutschere
Reżyser
1958
Wesele na Bukowinie
Reżyser
1957
Paragraf zero
Reżyser
1957
Miejsce na niebie
Reżyser
1956
Skalna ziemia
Reżyser
1954
Nad Odrą świt
Reżyser
1953
Preparat "T"
Reżyser
 SCENARIUSZ (22)
1981
Gleba źródłem życia
Scenariusz
1980
Spaliny są niebezpieczne
Scenariusz
1980
Instalacja gazowa musi być szczelna
Scenariusz
1980
Predom - Romet
Scenariusz
1980
Gaz to często nieproszony gość
Scenariusz
1980
Ostrzegawcze nawanianie gazu
Scenariusz
1980
Aparaty gazowe muszą być sprawne
Scenariusz
1979
Po czterdziestu latach
Scenariusz
1979
Częstochowa
Scenariusz
1979
Warszawskie ZOO
Scenariusz
1978
Mieleckie skrzydła
Scenariusz
1976
Promem przez Bałtyk
Scenariusz
1976
Państwo bytomskie
Scenariusz
1970
Bułgarska stawka na młodzież
Scenariusz
1961
Warszawska niedziela
Scenariusz
1960
Widzieliście...? No to zobaczycie...
Scenariusz
1958
Podhalańskie wesele
Scenariusz
1958
Akcja na Kutschere
Scenariusz
1957
Paragraf zero
Scenariusz
1956
Skalna ziemia
Scenariusz
1954
Nad Odrą świt
Scenariusz
1953
Preparat "T"
Scenariusz
 ZDJĘCIA (2)
1967
Śladami przyjaźni
Zdjęcia
1967
Pod żaglami "Zawiszy"
Zdjęcia
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll