PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Krzysztof Langda

Krzysztof Langda
URODZONY: 26 wrzesień 1942, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (152)
1998
Wilki
Zdjęcia
1995
Być równy innym. Wincenty Witos
Zdjęcia
1995
Lata więzienne Prymasa Wyszyńskiego (1953-1956)
Zdjęcia
1994
Grupy szturmowe. Szare Szeregi
Zdjęcia
1994
Sztuka Warszawy czasów saskich
Zdjęcia
1994
Sztuka Warszawy czasów Wazów
Zdjęcia
1994
Warszawa czasów Jana III
Zdjęcia
1994
Monte Cassino 50 lat po wojnie
Zdjęcia
1993
Order Orła Białego
Zdjęcia
1993
Warszawa czasów baroku
Zdjęcia
1992
Życiorys do protokołu. Rzecz o generale Leopoldzie Okulickim
Zdjęcia
1992
Nieznany żołnierz
Zdjęcia
1992
Ateny wołyńskie
Zdjęcia
1992
Kadeci
Zdjęcia
1992
Pamiętaj żeś miał honor być kadetem
Zdjęcia
1992
Misja wojskowa w Berlinie
Zdjęcia
1992
Krzyż Virtuti Militari 1792-1992
Zdjęcia
1992
Życiorys do protokołu. Rzecz o generale Leopoldzie Okulickim
Zdjęcia
1992
Życiorys do protokółu
Zdjęcia
1990
W osaczeniu. Stanisław Mikołajczyk
Zdjęcia
1988
Adam Rapacki
Zdjęcia
1988
Gdzie twój dom
Zdjęcia
1988
Mazurek Dąbrowskiego
Zdjęcia
1988
Plan Rapackiego i polskie inicjatywy pokojowe
Zdjęcia
1988
Tryptyk leśny
Zdjęcia
1988
Trasa łazienkowska
Zdjęcia
1988
Śladami polskich imion
Zdjęcia
1987
Aby nie drżała ziemia
Zdjęcia
1987
Działon
Zdjęcia
1987
Wspólnie przelaną krwią
Zdjęcia
1987
Generał Stanisław Sosabowski
Zdjęcia
1987
Sposób życia
Zdjęcia
1987
Po obu stronach muru
Zdjęcia
1987
Wspólnie przelaną krwią
Zdjęcia
1987
Porucznik "Ewa"
Zdjęcia
1987
Już nie szumią na gór szczycie
Zdjęcia
1987
Ekologiczny dramat
Zdjęcia
1987
Daleko i blisko
Zdjęcia
1987
Porucznik "Ewa"
Zdjęcia
1987
Porucznik "Ewa"
Zdjęcia
1986
Papierowy ptak
Współpraca operatorska
1986
A las czeka
Zdjęcia
1986
Na pomoc Etiopii
Zdjęcia
1986
O polski lesie...
Zdjęcia
1986
OKL w Głuchowie
Zdjęcia
1986
Ośrodek kultury leśnej w Gołuchowie
Zdjęcia
1986
Rozwój węchu u psa
Zdjęcia
1986
Wybór
Zdjęcia
1986
Przed potopem
Zdjęcia
1985
Trzęsienie ziemi
Zdjęcia
1985
Wierni ułańskiej tradycji
Zdjęcia
1985
Spotkanie z Wojciechem Siemionem
Zdjęcia
1984
Ćwiczenia taktyczne kompanii piechoty ze strzelaniem
Zdjęcia
1984
Dary dla zamku
Zdjęcia
1984
Nocna opowieść
Zdjęcia
1984
Posterunek obserwacji wzrokowo - technicznej wojsk ochrony pogranicza
Zdjęcia
1984
Przyjaźń 84
Zdjęcia
1984
Zabezpieczenie chemiczne pułku lotniczego
Zdjęcia
1984
Zabiegi specjalne wojsk
Zdjęcia
1984
Zasady składania spadochronu desantowego i przygotowania naziemnego skoczków
Zdjęcia
1984
Godni wiedeńskiej wiktorii
Zdjęcia
1983
Gdybym wtedy uważała
Zdjęcia
1983
Miasto dla jednego
Zdjęcia
1983
Nigdy nie zapomnę
Zdjęcia
1983
Przygotowanie rakiet
Zdjęcia
1983
Wnętrza Zamku Królewskiego w Warszawie – odtwarzanie malarstwa ściennego
Zdjęcia
1983
Wnętrza Zamku Królewskiego w Warszawie - odtwarzanie malarstwa ściennego (1983)
Zdjęcia
1982
Czas w orężu zapisany
Zdjęcia
1982
Gdy ważą się losy narodu
Zdjęcia
1982
Pokojowe misje
Zdjęcia
1982
Stan wojenny i zadania wojska
Zdjęcia
1982
Świat ludzkich spraw
Zdjęcia
1982
Wnętrza Zamku Królewskiego w Warszawie – odtwarzanie brązów
Zdjęcia
1982
Wnętrza Zamku Królewskiego w Warszawie – odtwarzanie sztukaterii
Zdjęcia
1982
Wojska OPK PRL
Zdjęcia
1982
Ten, który przyszedł
Zdjęcia
1982
Jesteśmy potrzebni
Zdjęcia
1982
Wnętrza Zamku Królewskiego w Warszawie - odtwarzanie brązów
Zdjęcia
1982
Wnętrza Zamku Królewskiego w Warszawie - odtwarzanie sztukaterii
Zdjęcia
1981
Kiedy elektryczność grozi pożarem
Zdjęcia
1981
Oficer dyżurny parku
Zdjęcia
1981
Poranna zaprawa fizyczna
Zdjęcia
1981
Przekładanie
Zdjęcia
1981
Z tej ciszy wyrosłem
Zdjęcia
1981
Przekładnie
Zdjęcia
1980
Linia
Zdjęcia
1980
Nasza stocznia - stocznia północna im. Bohaterów Westerplatte
Zdjęcia
1980
Płyń po morzach i oceanach
Zdjęcia
1980
Śladami ojców
Zdjęcia
1980
Wiosna na wsi
Zdjęcia
1980
Z poligonowych dróg
Zdjęcia
1980
Nasza stocznia - Stocznia Północna im.Bohaterów Westerplatte
Zdjęcia
1979
Ból
Zdjęcia
1979
Potrzebują opieki
Zdjęcia
1978
Ćwiczenia
Zdjęcia
1978
Ćwiczenia obrony cywilnej - Wrocław 76
Zdjęcia
1978
Dux Polonarum - Niemcza
Zdjęcia
1978
Ksenon
Zdjęcia
1978
Pałac w Otwocku Wielkim
Zdjęcia
1978
Przywrócony życiu
Zdjęcia
1978
Tarcza 76
Zdjęcia
1978
Wojskowe wychowanie fizyczne
Zdjęcia
1978
Dux Polonorum - Niemcza 1017 rok
Zdjęcia
1977
List
Zdjęcia
1977
Lot po kręgu na samolocie TS 11
Zdjęcia
1977
Metodyka szkolenia radiotelegrafistów
Zdjęcia
1977
Montaż budynków mieszkalnych z elementów wielkopłytowych
Zdjęcia
1977
Nauka języka rosyjskiego-natarcie wzmocnionego plutonu piechoty zmotoryzowanej
Zdjęcia
1977
O niebezpiecznych zabawach
Zdjęcia
1977
Rozwijanie ruchomego węzła łączności typu RWŁ-1M
Zdjęcia
1977
Uwaga! Nie zacieraj śladów
Zdjęcia
1977
Zaciemnienie
Zdjęcia
1977
Żołnierz lubi śpiewać
Zdjęcia
1977
W taki świt
Zdjęcia
1977
Przygotowanie służby startowej do kierowania lotami
Zdjęcia
1976
Na Bliskim Wschodzie
Zdjęcia
1976
Układ Warszawski
Zdjęcia
1975
Akcja ratownicza na lotnisku
Zdjęcia
1975
Dywizyjna eskadra śmigłowców
Zdjęcia
1975
Gdy ziemia jeszcze śpi
Zdjęcia
1975
Misja
Zdjęcia
1975
Mołdawianka
Zdjęcia
1975
Przywiozę Ci błękitny hełm
Zdjęcia
1975
Saperom
Zdjęcia
1975
Spotkanie z Kanałem Sueskim
Zdjęcia
1975
UNEF - polski polowy
Zdjęcia
1975
Saperzy w błękitnych hełmach
Zdjęcia
1975
Spotkania z Kanałem Sueskim
Zdjęcia
1975
Apel zwycięstwa
Zdjęcia
1975
Apel warszawski
Zdjęcia
1974
W harcerskiej służbie
Zdjęcia
1973
To tylko wojsko
Zdjęcia
1973
W wojsku nie jest źle
Zdjęcia
1973
Z czterech stron
Zdjęcia
1973
Żołnierska warta
Zdjęcia
1973
Żołnierskie dni
Zdjęcia
1973
Żołnierski trud
Zdjęcia
1973
Czas poligonu
Zdjęcia
1973
Saper myli się tylko raz
Zdjęcia
1973
Pytasz mnie matulu
Zdjęcia
1973
Nie patrz na nas dziewczyno
Zdjęcia
1973
Czasom co idą
Zdjęcia
1973
Bierz na cel
Zdjęcia
1973
A za wojskiem kurz
Zdjęcia
1972
Wyznanie
Zdjęcia
1972
Przez Wisłę
Zdjęcia
1972
Papierowy ptak
Współpraca operatorska
1972
Żołnierskie słowo
Zdjęcia
1972
Wyznanie
Zdjęcia
1970
Okręt wojenny
Asystent operatora
1969
Podróżni jak inni (TV)
Współpraca operatorska
1968
Czerwony - rewolucyjny - warszawski
Współpraca operatorska
 PION REŻYSERSKI (2)
1989
1000 lat jazdy polskiej
Współpraca
1989
Korea na północ od 38 równoleżnika
Współpraca
 SCENARIUSZ (1)
1980
Legitymowanie osób
Scenariusz
Opis
Absolwent Wydziału Operatorskiego Szkoły Filmowej w Łodzi (dyplom w 1976 r.). Autor zdjęć do wielu filmów dokumentalnych. Przez lata był zawodowo związany z Wytwórnią Filmową "Czołówka", współpracował również z Interpress Film i Media Corporation. Odznaczony medalem Zasłużony Działacz Kultury oraz Srebrnym Krzyżem Zasługi.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll