PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jerzy Groszang

Jerzy Groszang
URODZONY: 29 styczeń 1929, Francja
ZMARŁ: 17 grudzień 2004 w wieku 75 lat, Łódź
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENOGRAFIA (33)
1990
Janka
Scenografia
1984
Porcelana w składzie słonia
Scenografia
1983
Fort XIII
Scenografia
1983
Fort 13
Scenografia
1977
Palace Hotel
Scenografia
1977
Józia
Scenografia
1976
Noc w wielkim mieście(tv)
Scenografia
1975
Dulscy
Scenografia
1974
Historia pewnej miłości
Scenografia
1973
Myśliwy
Scenografia
1973
Śledztwo
Scenografia
1972
Rewizja osobista
Scenografia
1972
Palec Boży
Scenografia
1972
Fortuna (TV)
Scenografia
1971
Trąd
Scenografia
1971
150 na godzinę
Scenografia
1970
Nie ma powrotu, Johnny
Scenografia
1969
Pan Wołodyjowski
Scenografia
1969
Tamań (TV)
Scenografia
1969
Rzeczpospolita Babska
Scenografia
1969
Nie ma powrotu Johnny
Scenografia
1967
Poradnik matrymonialny
Scenografia
1966
Kochankowie z Marony
Scenografia
1966
Bicz Boży
Scenografia
1966
Gdzie jest trzeci król
Scenografia
1965
Niedziela sprawiedliwości
Scenografia
1964
Życie raz jeszcze
Scenografia
1964
Barwy walki
Scenografia
1963
Liczę na wasze grzechy
Scenografia
1963
Yokmok
Scenografia
1961
Rzeczywistość
Scenografia
1961
Bitwa o Kozi Dwór
Scenografia
1960
Ostrożnie Yeti
Współpraca scenograficzna
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll