PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Józef Nowak

Józef Nowak
URODZONY: 08 kwiecień 1925, Kończyce
ZMARŁ: 16 styczeń 1984 w wieku 58 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (36)
1979
...Droga daleka przed nami...
Kozłowski
1979
Pełnia
Mietek
1977
Zakręt
Stefan
1974
Jak to się robi
milicjant
1974
Wiosna panie sierżancie
starszy sierżant Władysław Lichniak
1973
Poprzez piąty wymiar
Paweł, portier w instytucie
1973
Profesor na drodze
kierowca Józef Grzegorek, uczeń w Technikum dla Pracujących
1972
Niebieskie jak Morze Czarne
Malczyk
1971
Kardiogram
sekretarz partii
1971
Jeszcze słychać śpiew i rżenie koni
kierownik żwirowni
1971
Jeszcze słychać śpiew. I rżenie koni...
kierownik żwirowni
1970
Legenda
Stach, wuj Julki, partyzant
1970
Prawdzie w oczy
członek brygady Klisia
1970
Hydrozagadka
Jan Walczak - superman As
1970
Dziura w ziemi
Skawiński
1970
Na dobranoc
Władysław Kowalski
1969
Sąsiedzi
kolejarz Marczewski
1969
Paragon gola
sierżant "Baryła" Nogajski, dzielnicowy
1969
Paragon, gola!
milicjant
1968
Ostatni po Bogu
Józef
1968
Hasło Korn
major Marczak
1967
Paryż - Warszawa bez wizy
ambasador
1967
Westerplatte
plutonowy Buder
1964
Barwy walki
Sasza
1962
Wyrok
Alfred Zarębski
1962
Mężczyźni na wyspie
"Góral"
1962
Drugi brzeg
Paweł
1961
Milczące ślady
kapitan Morwa
1961
Drugi człowiek
Zieleńczyk
1961
Kwiecień
1960
Powrót
Andrzej
1960
Ostrożnie Yeti
sierżant "Stokrotka"
1958
Dezerter
Robert
1957
Eroica
porucznik Kurzawa (nowela II)
1954
Pod gwiazdą frygijską
Szczęsny
1953
Celuloza
Szczęsny
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll