PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Władysław Dewoyno

Władysław Dewoyno
URODZONY: 10 lipiec 1915, Moskwa
ZMARŁ: 22 styczeń 1991 w wieku 75 lat, Łódź (Polska)
Filmografia
 AKTOR (36)
1986
Wizyta anioła
1984
Marynia
Julian Abdulski, urzędnik w firmie Połanieckiego
1984
Wóz
1982
Gry i zabawy
milicjant przemawiający na zebraniu partyjnym; nie występuje w napisach
1982
Punkty za pochodzenie
ojciec
1982
Pensja pani Latter
chłop
1982
Wyłap
profesor
1982
Nieciekawa historia
Mikołaj, woźny z uniwersytetu
1981
On, Ona, Oni
mężczyzna 50-letni
1981
Spojrzenia
1978
"Ty pójdziesz górą" - Eliza Orzeszkowa
1978
Wiatr przedwiośnia
1977
Poza układem
Małysek
1977
Krasula
1977
Granica
redaktor "Niwy"
1976
Zielone - minione...
1975
Szlakiem bezdomnych
sługa we dworze - Gajowiec
1975
W domu
kolega
1975
Opadły liście z drzew
kinooperator
1974
Karuzela
portier
1972
Siedem czerwonych róż czyli Benek Kwiaciarz o sobie i o innych
dyrygent orkiestry (nowela "Kierownik Grad")
1971
Piżama
szef Staśka w hucie
1971
Diament radży
1969
Sąsiedzi
Polak walczący wraz z harcerzami
1968
Lalka
Jan Machalski
1967
Sami swoi
obserwujący rozdział koni z UNRRY; nie występuje w czołówce
1966
Szyfry
ksiądz z wiatykiem
1964
Rękopis znaleziony w Saragossie
1964
Agnieszka 46
January
1962
Czerwone berety
konduktor
1961
Rozstanie
konduktor
1959
Kamienne niebo
mężczyzna kopiący
1958
Wolne miasto
NSDAP-owiec śledzący Rajcę
1957
Pętla
starszy monter
1953
Pościg
sołtys
1951
Gromada
młynarczyk
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll