PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Leonard Pulchny
URODZONY: 17 grudzień 1930, Głogoczów
ZMARŁ: 23 sierpień 2020 w wieku 89 lat, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (29)
1993
W góry
Reżyser
1985
Książeczka rozliczeniowo-oszczędnościowa
Reżyser
1985
Szkolne kasy oszczędnościowe
Reżyser
1984
Książeczka mieszkaniowa
Reżyser
1984
Premiowane wkłady wieloletnie
Reżyser
1977
Skok do wody
Reżyser
1976
Wartości odżywcze warzyw i owoców
Reżyser
1972
Mała kostka
Reżyser
1970
Zatopiona fregata
Reżyser
1969
Regaty
Reżyser
1967
Rabusie
Reżyser
1966
Kamienne budowle
Reżyser
1966
Kamienne klatki
Reżyser
1965
Zła królowa
Reżyser
1965
Skrzydła
Reżyser
1964
Zwycięstwo
Reżyser
1964
Odwiedziny
Reżyser
1963
Dziwny przypadek
Reżyser
1962
Bycza awantura
Reżyser
1962
Duch zamczyska Sacramento
Reżyser
1961
I Bóg stworzył babę...
Reżyser
1960
Własny domek
Reżyser
1959
Dzieje bezdomnej piłeczki
Reżyser
1959
Tajemnica żółtego naleśnika
Reżyser
1958
Jak to ze lnem było
Reżyser
1958
Koziołek Matołek kontra Krwawy Joe
Reżyser
1957
Historia pewnego listu
Reżyser
1956
Pan Rzepka i jego cień
Asystent reżysera
1956
Zryw na spływ
Asystent reżysera
 SCENOGRAFIA (20)
1993
W góry
Scenografia
1985
Książeczka rozliczeniowo-oszczędnościowa
Projektant plastyczny
1985
Szkolne kasy oszczędnościowe
Projektant plastyczny
1972
Most
Projektant plastyczny
1972
Marzenie
Scenografia
1972
Marzenie
Scenograf (Art Director)
1970
Świat Artura
Scenografia
1970
Zatopiona fregata
Scenografia
1969
Regaty
Scenografia
1967
Rabusie
Scenografia
1966
Kamienne budowle
Projektant plastyczny
1966
Kamienne klatki
Projektant plastyczny
1965
Zła królowa
Scenografia
1965
Skrzydła
Projektant plastyczny
1964
Zwycięstwo
Scenografia
1964
Odwiedziny
Scenografia
1963
Dziwny przypadek
Scenografia
1962
Bycza awantura
Scenografia
1962
Duch zamczyska Sacramento
Projektant plastyczny
1960
Własny domek
Scenografia
 SCENARIUSZ (10)
1985
Szkolne kasy oszczędnościowe
Scenariusz
1984
Książeczka mieszkaniowa
Scenariusz
1984
Premiowane wkłady wieloletnie
Scenariusz
1962
Duch zamczyska Sacramento
Scenariusz
1961
Awantury arabskie Koziołka Matołka
Scenariusz
1961
Skarb Czarnego Jack'a
Scenariusz
1959
Dzieje bezdomnej piłeczki
Scenariusz
1958
Jak to ze lnem było
Scenariusz
1958
Koziołek Matołek kontra Krwawy Joe
Scenariusz
1957
Historia pewnego listu
Scenariusz
Opis
Absolwent Wydziału Filmu Animowanego VSUP w Pradze. Reżyser, autor scenariuszy i scenografii do filmów i seriali animowanych. M.in. takich jak: "Dziwne przygody Koziołka Matołka", "2 koty + 1 pies".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll