PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Henryk Sienkiewicz

Henryk Sienkiewicz
URODZONY: 05 maj 1846, Wola Okrzejska
ZMARŁ: 15 listopad 1916 w wieku 70 lat, Vevey
Filmografia
 SCENARIUSZ (6)
2001
W pustyni i w puszczy
Na podstawie
1999
Ogniem i mieczem
Na podstawie
1984
Hania (TV)
Na podstawie
1974
Potop
Na podstawie
1973
W pustyni i w puszczy
Na podstawie
1960
Krzyżacy
Na podstawie
 AKTOR (2)
2003
Polscy Nobliści
(bohater filmu)
2001
Impuls amerykański. Rzecz o Henryku Sienkiewiczu
(bohater filmu)
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2022
Scroll