PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Neil Jordan
URODZONY: 25 luty 1950
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (15)
2012
Byzantium
Reżyser
2009
Ondine
Reżyser
2007
Odważna
Reżyser
2005
Śniadanie na Plutonie
Reżyser
2002
Podwójny blef
Reżyser
1999
Koniec romansu
Reżyser
1997
Chłopak rzeźnika
Reżyser
1996
Michael Collins
Reżyser
1994
Wywiad z wampirem
Reżyser
1992
Gra pozorów
Reżyser
1991
Cud
Reżyser
1990
Red Hot and Blue (TV)
Reżyser
1989
Nie jesteśmy aniołami
Reżyser
1985
Mona Lisa
Reżyser
1984
Towarzystwo wilków
Reżyser
 SCENARIUSZ (10)
2009
Ondine
Scenariusz
2005
Śniadanie na Plutonie
Scenariusz
2002
Podwójny blef
Scenariusz
1999
Koniec romansu
Scenariusz
1997
Chłopak rzeźnika
Scenariusz
1996
Michael Collins
Scenariusz
1992
Gra pozorów
Scenariusz
1991
Cud
Scenariusz
1985
Mona Lisa
Scenariusz
1984
Towarzystwo wilków
Scenariusz
 PRODUKCJA (5)
2009
Ondine
Producent
2005
Śniadanie na Plutonie
Producent
2003
Intermission
Producent
1999
Koniec romansu
Producent
1997
Chłopak rzeźnika
Producent wykonawczy
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll