PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Witold Dederko

Witold Dederko
URODZONY: 26 marzec 1906, Siedlce
ZMARŁ: 10 wrzesień 1988 w wieku 82 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (20)
1988
Gdzieśkolwiek jest, jeśliś jest
żebrak
1987
Sonata marymoncka
starzec
1985
Infantka
1976
Ostatnie takie trio
starzec z kosą
1975
Maniuś Kropa
1974
Wiosna panie sierżancie
Ignacy Tumanek
1971
Przez dziewięć mostów
sąsiad
1971
Złote koło (TV)
Konrad Zagórski, chory psychicznie w szpitalu
1971
Obcy w lesie (TV)
chłop
1971
Na przełaj
1970
Abel, twój brat
Jonasz
1970
Album polski
mężczyzna w mieszkaniu Marii
1970
Kaszebe
Biżewski
1969
Polowanie na muchy
sąsiad odlewający od Włodków mleko
1968
Przekładaniec (TV)
handlarz narządami pod szpitalem
1968
Wszystko na sprzedaż
taksówkarz
1968
Wniebowstąpienie
mężczyzna słuchający obwieszczenia o rozstrzelaniu Polaków (nie występuje w napisach)
1967
Ślepy tor (TV)
pasażer-grajek
1967
Skok
Zientara
1966
Ktokolwiek wie...
"Inspektor"
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll