PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Leszek Winnicki

Leszek Winnicki
URODZONY: 25 listopad 1947, Warszawa
ZMARŁ: 31 styczeń 2017 w wieku 69 lat, Warszawa (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (61)
2008
Fenomenologia prawdy
Oświetlacz
2006
Dzieci tułacze
Zdjęcia
2005
Pętla
Zdjęcia
2005
Świętokrzyski Park Narodowy
Zdjęcia
2005
Filozofia futbolu
Zdjęcia
2005
Ołtarz ojczyzny
Zdjęcia
2005
Święty Krzyż
Zdjęcia
2004
Raj filozofa
Zdjęcia
2000
Maciej Cuchra lat 25
Zdjęcia
2000
Glosa o druku na linie
Zdjęcia
1995
AK. Armia Podziemna
Zdjęcia
1995
Prezydenci 1946-1989
Zdjęcia
1992
Płyniemy
Zdjęcia
1990
Tadeusz Konwicki. Próba portretu artysty. Warszawa 1989
Zdjęcia
1990
Z życia pomników
Zdjęcia
1990
Feministki polskie
Zdjęcia
1990
Wybory 89
Zdjęcia
1989
Twój brat
Zdjęcia
1988
Film dla Krysi
Zdjęcia
1988
Diabłu ogarek
Zdjęcia
1988
Georyt
Zdjęcia
1987
Smak ziemi
Zdjęcia
1987
Wybrane zagadnienia z martyrologii osobistej Bronka P.
Zdjęcia
1987
Sami dla siebie
Operator kamery
1986
Co można zrobić z ludzkim ciałem
Zdjęcia
1986
Ankieta
Zdjęcia
1986
Technolog robót wykończeniowych
Zdjęcia
1986
Poczekaj błyśnie
Zdjęcia
1986
Chodź z nami
Zdjęcia
1986
A nam nie idzie
Zdjęcia
1986
Stolarz budowlany
Zdjęcia
1986
Kolega Pana Boga
Zdjęcia
1986
Dolmel
Zdjęcia
1986
Błękitna
Zdjęcia
1986
Sztukator-malarz
Zdjęcia
1986
Kolega Pana Boga
Operator kamery
1985
Rendez-vous at Janów
Zdjęcia
1985
Podróż do Witkacji
Zdjęcia
1985
Żeby dzieci mówiły mamo
Zdjęcia
1985
Tętno
Operator kamery
1984
Gąski- skwarki
Zdjęcia
1984
Wspomnienia z bliska i z daleka
Zdjęcia
1983
Początek drogi
Zdjęcia
1983
Męczennik wśród milionów
Zdjęcia
1983
Śmierć kliniczna
Zdjęcia
1983
Sprawy wielkie i małe
Zdjęcia
1983
Sztormy wszystkich świętych
Zdjęcia
1983
Kaleki las
Zdjęcia
1982
Jarocin 82
Zdjęcia
1982
Podróż do minionego czasu
Zdjęcia
1982
Rocznik '63
Zdjęcia
1982
Rybacy
Zdjęcia
1982
Tylko jedna lekcja
Zdjęcia
1982
Imiona czasu
Zdjęcia
1982
Stawiam na Bronxa
Zdjęcia
1982
Temat
Zdjęcia
1981
Odyseusz
Zdjęcia
1980
Czystej krwi
Zdjęcia
1980
Ocalałe od ognia
Zdjęcia
1979
Czekaj na mnie
Zdjęcia
1978
Playback
Zdjęcia
 PION REŻYSERSKI (2)
1984
Nie miej więcej niż cztery żony
Reżyser
1984
Wiosna w Kabulu
Reżyser
 PRODUKCJA (1)
2000
Glosa o druku na linie
Producent
Opis
Operator filmowy, reżyser i producent. Absolwent Wydziału Operatorskiego PWSFTviT w Łodzi. Przez wiele lat pracował jako operator Polskiej Kronice Filmowej. Jest autorem zdjęć do filmów dokumentalnych: "Ocalałe od ognia" (1980), "Sprawy wielkie i małe" (1983), "Kabul" (1985), "Twój brat" (1989), "Z Izraela do Kielc" (1999), "Święty Krzyż" (2005). W 1994 roku wyreżyserował film dokumentalny "Przebaczenie". Był producentem takich filmów jak "Kielecki syndrom", "Belsen Bergen" czy "Glosa o druku na linie".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll