PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Marian Kiełbaszczak

Marian Kiełbaszczak
URODZONY: 08 wrzesień 1935, Łódź
ZMARŁ: 09 styczeń 2011 w wieku 75 lat,
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (10)
1981
Papierowe konie
Reżyser
1980
Dziewczyna i chłopak
Reżyser
1980
Noma opowieść biblijna
Reżyser
1979
Piękna filiżanka
Reżyser
1979
Colargol i cudowna walizka
Reżyser
1978
Colargol zdobywcą kosmosu
Reżyser
1976
Colargol na Dzikim Zachodzie
Reżyser
1975
Porwanie kuli
Reżyser
1975
Poszukiwanie kuli
Reżyser
1974
Ewolucja
Reżyser
 SCENOGRAFIA (6)
1981
Papierowe konie
Scenografia
1980
Noma opowieść biblijna
Scenografia
1979
Piękna filiżanka
Scenografia
1975
Porwanie kuli
Scenografia
1975
Poszukiwanie kuli
Scenografia
1974
Ewolucja
Scenografia
 SCENARIUSZ (6)
2011
Nurek
Opieka artystyczna
2011
Razem stąd odjedziemy
Opieka artystyczna
2003
Niewidzialny
Opieka pedagogiczna
2003
Romans
Opieka pedagogiczna
2002
Miracullum
Opieka pedagogiczna
1981
Papierowe konie
Scenariusz
 ANIMACJA (4)
1984
Na dnie szafy
Animacja
1976
Colargol na Dzikim Zachodzie
Animacja
1974
Ewolucja
Animacja
1968
Schody
Animacja
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll