PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Wojciech Maciejewski

Wojciech Maciejewski
URODZONY: 15 lipiec 1945, Łódź
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENARIUSZ (23)
2008
Polska już nie jest w potrzebie...
Scenariusz
2004
Bieda - Ziemia
Opieka pedagogiczna
2004
Spojrzenie
Opieka pedagogiczna
2004
Raz, dwa, trzy
Opieka pedagogiczna
2004
Siebie nienawidzę
Scenariusz
2003
Pani Małgorzata
Opieka pedagogiczna
2002
Hiber-nacja
Opieka pedagogiczna
2002
Czekając na miłość
Opieka pedagogiczna
2001
Spokój w głowie
Opieka pedagogiczna
1996
O Władysławie Broniewskim
Scenariusz
1995
Jeńcy
Scenariusz
1994
Stanisław Jerzy Lec
Scenariusz
1993
Rzeka Łódź
Scenariusz
1987
...Portret własny
Opieka artystyczna
1987
Fan
Scenariusz
1987
Świat w podczerwieni
Scenariusz
1984
Słoneczna gromada
Scenariusz
1982
Życie na dializie
Scenariusz
1981
Odznaczenia
Scenariusz
1979
Pejzaż z kuźnią
Scenariusz
1978
Wiatr przedwiośnia
Scenariusz
1976
Dzieci
Scenariusz
1973
Ze wsi
Scenariusz
 PION REŻYSERSKI (22)
2008
Polska już nie jest w potrzebie...
Reżyser
2004
Siebie nienawidzę
Reżyser
1996
O Władysławie Broniewskim
Reżyser
1996
Miasto z wyrokiem
Reżyser
1995
Jeńcy
Reżyser
1994
Stanisław Jerzy Lec
Reżyser
1993
Rzeka Łódź
Reżyser
1987
Fan
Reżyser
1987
Świat w podczerwieni
Reżyser
1984
Słoneczna gromada
Reżyser
1983
Jan Matejko
Reżyser
1983
Ratusz w Toruniu
Reżyser
1983
Ze skarbca wawelskiego
Reżyser
1982
Życie na dializie
Reżyser
1981
Odznaczenia
Reżyser
1979
Pejzaż z kuźnią
Reżyser
1978
Wiatr przedwiośnia
Reżyser
1977
Profesor
Współpraca
1976
Dzieci
Reżyser
1974
Raport w sprawie gospodarki wodnej
Asystent reżysera
1974
Miejsce nieustalone
Współpraca
1973
Ze wsi
Współpraca
Opis
Absolwent Wydziału Reżyserii Szkoły Filmowej w Łodzi (1977). Twórca wielu filmów dokumentalnych. M.in. takich jak "Fan" czy "Jan Matejko".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll