PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Zdzisław Sowiński

Zdzisław Sowiński
URODZONY: 11 wrzesień 1947, Izbiska
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENARIUSZ (16)
2016
Jasnogórskie Te Deum Laudamus 966-2016
Scenariusz
2012
Wojciech Kilar. Credo
Scenariusz
2010
Prawdziwie spadła z nieba
Scenariusz
2007
Początek drogi
Scenariusz
2005
Ojciec Augustyn Kordecki
Scenariusz
2005
Jasnogórska victoria
Scenariusz
2004
Tajemnice jasnogórskiego wizerunku
Scenariusz
1987
Sam sobie
Opieka pedagogiczna
1987
Pociągi - pożegnania
Opieka pedagogiczna
1986
Włosy. Post Scriptum do "Infantki"
Opieka pedagogiczna
1986
Śniadanie
Opieka pedagogiczna
1985
Nad morzem
Scenariusz
1985
Chodź
Opieka pedagogiczna
1985
Infantka
Opieka pedagogiczna
1984
Polskie wybrzeże Bałtyku
Scenariusz
1981
Rzecz o pustyni
Scenariusz
 PION REŻYSERSKI (10)
2016
Jasnogórskie Te Deum Laudamus 966-2016
Reżyser
2012
Wojciech Kilar. Credo
Reżyser
2010
Prawdziwie spadła z nieba
Reżyser
2007
Początek drogi
Reżyser
2005
Ojciec Augustyn Kordecki
Reżyser
2005
Jasnogórska victoria
Reżyser
2004
Tajemnice jasnogórskiego wizerunku
Reżyser
1985
Nad morzem
Reżyser
1984
Polskie wybrzeże Bałtyku
Reżyser
1981
Rzecz o pustyni
Reżyser
 ZDJĘCIA (9)
1986
Przyjaciel wesołego diabła
Operator kamery
1983
Seksmisja
Operator zdjęć specjalnych
1981
Rzecz o pustyni
Zdjęcia
1980
Na wyjeździe
Zdjęcia
1978
Chałupa z gór
Zdjęcia
1977
Pamiętam te wspaniałe konie
Zdjęcia
1976
Św. Lipka
Zdjęcia
1972
Różnica
Zdjęcia
1971
Dlaczego jesteśmy razem
Zdjęcia
Opis
W roku 1973 ukończył studia na Wydziale Operatorskim Szkoły Filmowej w Łodzi. Twórca bądź współtwórca wielu filmów dokumentalnych oraz fabularnych. M.in. takich jak "Nad morzem" czy też "Przyjaciel wesołego diabła". Przez wiele lat zawodowo związany z Wytwórnią Filmów Oświatowych w Łodzi.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll