PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Stanisław Ignacy Witkiewicz

Stanisław Ignacy Witkiewicz
URODZONY: 24 luty 1885, Warszawa
ZMARŁ: 18 wrzesień 1939 w wieku 54 lat, Jeziora
Filmografia
 AKTOR (8)
1997
Stanisław Witkiewicz. Malarz
(bohater filmu)
1995
"Demoniczne" kobiety Witkacego
(bohater filmu)
1995
Zdziczenie obyczajów pośmiertnych
(bohater filmu)
1995
"Demoniczne" kobiety Witkacego
(bohater filmu)
1995
Cały pogrzeb na nic!
(bohater filmu)
1990
Stanisław Ignacy Witkiewicz (1885 - 1939). Dzieło malarskie
(bohater filmu)
1985
Podróż do Witkacji
(bohater filmu)
1980
Ja już bym dawno był gieroj...
(bohater filmu)
 SCENARIUSZ (3)
2003
Nienasycenie
Na podstawie
1990
Pożegnanie jesieni
Na podstawie
1984
W starym dworku czyli niepodległość trójkątów
Na podstawie
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll