PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Marian Glinka

Marian Glinka
URODZONY: 01 lipiec 1943, Warszawa
ZMARŁ: 23 czerwiec 2008 w wieku 64 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (23)
2002
Superprodukcja
gangster Andrzej G. "Dziąsło"
2002
Haker
Ojciec Laury
2001
Quo vadis
Pretorianin Kasjusz
2000
Żółty szalik
Taksówkarz
1999
Kilerów 2-óch
szef ochrony prezydenta
1996
Baśń o Pączkowej
"Kantorkowy"
1991
V.I.P.
Bunio, człowiek pana Jerzego
1989
Kraj świata
zastepowy
1987
Brawo mistrzu
1986
Rykowisko
ochroniarz Caposty
1986
Formiści polscy
1985
Tato, nie bój się dentysty
tato
1984
Miłość z listy przebojów
celnik
1983
Szczęśliwy brzeg
1980
Dziewczyna i chłopak
ratownik
1978
Spirala
lekarz
1976
Kaskaderzy
1976
Zagrożenie
oficer śledczy Bernard
1975
Lekcja miłości
instruktor
1974
Złoto
mieszkaniec miasteczka
1971
Za ścianą
pielęgniarz
1967
Raz dwa trzy...
wykonanie piosenki "Big beat"
1961
Bezkrólewie
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll