PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Włodzimierz Precht

Włodzimierz Precht
URODZONY: 06 listopad 1945, Ostrowiec Świętokrzyski
ZMARŁ: 14 sierpień 2018 w wieku 72 lat, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (14)
1992
Felix Dzierżyński ląduje w Warszawie
Zdjęcia
1989
Virtuti
Zdjęcia
1989
Mefisto Walc
Zdjęcia
1989
Ring
Zdjęcia
1986
Big Bang
Zdjęcia
1985
Mrzonka (TV)
Zdjęcia
1983
Na odsiecz Wiedniowi
Zdjęcia
1983
Wakacje z Madonną
Zdjęcia
1982
Kołowaty
Zdjęcia
1982
Zmartwychwstanie Jana Wióro
Zdjęcia
1982
Punkty za pochodzenie
Zdjęcia
1980
I z komputera musi być coś we mnie (Stanisław Lem)
Zdjęcia
1978
Wolna sobota
Zdjęcia
1978
Białoruś
Zdjęcia
Opis
Absolwent Wydziału Operatorskiego Szkoły Filmowej w Łodzi (dyplom w 1978 r.). Autor zdjęć do szeregu filmów dokumentalnych i fabularnych. M.in. takich jak "Bing Bang" czy "Mefisto Walc".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll