PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Ireneusz Kaskiewicz

Ireneusz Kaskiewicz
URODZONY: 25 luty 1945, Sokółka (k. Grodna)
Filmografia
 AKTOR (18)
2015
Ostatni klaps
aktor Janusz, "szambelan" w filmie "Walewska. Anatomii miłości"
2013
Człowiek bez właściwości
facet z wąsem
2005
Nie ma takiego numeru
"Prosiak"
2001
Tryumf Pana Kleksa
Redaktor Gryl
1997
Mamo, czy kury potrafią mówić?
Stary Wiaruas (głos)
1992
Szwadron
Szatański
1991
Eksperyment
1988
Jemioła
młody Sołoduch
1986
W cieniu nienawiści
dozorca Józef Marciniak
1981
Hamadria
1979
Zerwane cumy
Waldek
1976
Gdyby Adam był Polakiem wg. K.I. Gałczyńskiego
1975
Mazepa
1973
Śledztwo
barman
1972
Skarb trzech łotrów
porucznik Ireneusz Kalinowski
1972
Paryż
1968
Ortalionowy dziadek
porucznik MO; nie występuje w napisach
1967
Julia, Anna, Genowefa...
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll