PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Mieczysław Janowski

Mieczysław Janowski
URODZONY: 22 marzec 1939, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (23)
1998
Dom Pirków
kumpel "białego niedźwiedzia"
1990
Ballada o człowieku spokojnym
SS-man
1990
Seszele
pielęgniarz
1989
Powroty
1989
Sceny nocne
1989
Virtuti
żołnierz
1989
Chce mi się wyć
Milicjant Kryszkowski
1988
Pomiędzy wilki
Pilot
1987
Głód serca (TV)
kolega Janusza w biurze
1986
Prywatne śledztwo
kolega zabitego kierowcy
1985
Problemat profesora Czelawy (TV)
Janek
1985
Powrót po śmierć
1984
Pobojowisko
Mazur
1984
Kukułka w ciemnym lesie
1984
Jak się pozbyć czarnego kota
kelner Henio
1983
Na krawędzi nocy (TV)
Piotr Lachowicz
1981
Vabank
Olek, strażnik w banku Kramera
1981
Wielki bieg
dziennikarz
1974
Cień tamtej wiosny
1973
Śledztwo
technik Thomas
1972
Tajemnica Wielkiego Krzysztofa
1972
Fortuna (TV)
wicedyrektor
1965
Znajomi
 PRODUKCJA (1)
1996
Baśń o Pączkowej
Współpraca produkcyjna
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll