PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Stanisław Suchoń

Stanisław Suchoń
URODZONY: 24 wrzesień 1938, Sopotnia Mała
ZMARŁ: 19 marzec 2021 w wieku 82 lat, Łódź
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (13)
1987
Łańcuch czystych serc
Reżyser
1987
Korzenie
Reżyser
1987
Uzależnienie
Reżyser
1987
Odnaleźć siebie
Reżyser
1987
Dlaczego jesteś smutna?
Reżyser
1986
Dzienny pokój
Reżyser
1986
O czyste serca
Reżyser
1984
Bliskie spotkania
Reżyser
1984
Samoleczenie bioemanacyjnym sprzężeniem z mózgiem
Reżyser
1983
Doznanie
Reżyser
1983
Akupunktura
Reżyser
1982
Dotknięcie
Reżyser
1977
Gorzko, gorzko
Reżyser
 SCENARIUSZ (11)
1987
Korzenie
Scenariusz
1987
Uzależnienie
Scenariusz
1987
Odnaleźć siebie
Scenariusz
1987
Dlaczego jesteś smutna?
Scenariusz
1986
O czyste serca
Scenariusz
1984
Bliskie spotkania
Scenariusz
1984
Samoleczenie bioemanacyjnym sprzężeniem z mózgiem
Scenariusz
1983
Doznanie
Scenariusz
1983
Akupunktura
Scenariusz
1982
Dotknięcie
Scenariusz
1977
Gorzko, gorzko
Scenariusz
 ZDJĘCIA (5)
1987
Korzenie
Zdjęcia
1987
Uzależnienie
Zdjęcia
1987
Dlaczego jesteś smutna?
Zdjęcia
1983
Doznanie
Zdjęcia
1983
Doznanie
Operator zdjęć specjalnych
Opis
Absolwent Wydziału Reżyserii Szkoły Filmowej w Łodzi (1975). Twórca filmów dokumentalnych. M.in. takich jak "Korzenie" czy też "Doznanie". Przez wiele lat był zawodowo związany z Wytwórnią Filmów Oświatowych w Łodzi.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll