PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Stanisław Grochowiak

Stanisław Grochowiak
URODZONY: 24 styczeń 1934, Leszno Wielkopolskie
ZMARŁ: 02 wrzesień 1976 w wieku 42 lat, Warszawa
Filmografia
 SCENARIUSZ (12)
1981
Karabiny
Na podstawie
1976
Czerwone ciernie
Na podstawie
1975
Partita na instrument drewniany
Scenariusz
1975
Partita na instrument drewniany
Na podstawie
1975
Domy z deszczu. Impresja z Konstantego Paustowskiego
Scenariusz
1973
Chłopcy (TV)
Scenariusz
1972
Kaprysy Łazarza
Scenariusz
1969
Czerwone i złote
Scenariusz
1965
Nad Odrą (TV)
Scenariusz
1964
Obok prawdy
Scenariusz
1961
Przeciwko Bogom
Scenariusz
1958
Kalosze szczęścia
Scenariusz
 AKTOR (3)
1995
Żywioły Grochowiaka
(bohater filmu)
1987
Nie było lata
(bohater filmu)
1986
Godzina życia - godzina śmierci
(bohater filmu)
 INNE (2)
1966
Muzeum
Komentarz
1964
Radegast - Radogoszcz 1945-1965
Komentarz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll