PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jerzy Fronk

Jerzy Fronk
URODZONY: 04 październik 1933, Skarżysko-Kamienna
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (60)
2013
Urodziłem się w roku 1920... Jan Paweł II w Radzyminie
Zdjęcia
2005
Big Bang! ... jak powstał kapitalizm bez kapitału
Zdjęcia
2005
Kalendarz polski
Zdjęcia
2005
Zatrzymane w kadrze
Zdjęcia
2004
Ksiądz Piotr
Zdjęcia
2004
Pierwszy rząd III RP
Zdjęcia
2004
Polskie życie. Polska śmierć
Zdjęcia
2000
Snowidienija czyli senne widzenie
Zdjęcia
1998
Trubadurzy
Zdjęcia
1997
Lidia Korsakówna
Zdjęcia
1997
Monumenta- partita
Zdjęcia
1997
Monumenta - Partita
Zdjęcia
1996
Jerzy Waldorff na Radziejowicach
Zdjęcia
1996
Mieczysław Wojnicki
Zdjęcia
1996
Jerzy Ofierski
Zdjęcia
1996
Mira Zimińska
Zdjęcia
1996
Punkt widzenia
Zdjęcia
1995
Łucja Prus
Zdjęcia
1994
Elżbieta Czyżewska. Skala oddalenia
Zdjęcia
1994
Jerzy Michotek
Zdjęcia
1994
Bolesław Gromnicki. Andrzej Bychowski. Parodyści
Zdjęcia
1994
Tadeusz Chyła
Zdjęcia
1994
Bernard Ładysz
Zdjęcia
1994
Rena Rolska
Zdjęcia
1994
Kazimierz Grześkowiak
Zdjęcia
1994
Zbigniew Kurtycz
Zdjęcia
1994
Pielgrzym
Zdjęcia
1993
Bogusław Wyrobek
Zdjęcia
1993
Hanka Bielicka
Zdjęcia
1990
Orthodoxie
Zdjęcia
1988
Lato - zima
Zdjęcia
1988
Pałac biskupi
Zdjęcia
1988
Janusz Korczak
Zdjęcia
1988
Niepogrzebani nieopłakani
Zdjęcia
1988
Stary młyn
Zdjęcia
1987
Walewice
Zdjęcia
1986
Pro Patria
Zdjęcia
1986
Tankowanie nocą
Zdjęcia
1985
Masz talent chłopcze
Zdjęcia
1985
Czas wilkołaka
Zdjęcia
1985
Masz talent, chłopcze...
Zdjęcia
1984
Gdzie Bug i Liwiec ku sobie płyną
Zdjęcia
1984
Przewiały wiatry
Zdjęcia
1984
Z czego Janów Podlaski słynie
Zdjęcia
1984
Zapraszamy do Nałęczowa
Zdjęcia
1983
Powtórka z historii
Zdjęcia
1973
Tadeusz Fijewski
Zdjęcia
1971
Między metą a startem
Zdjęcia
1971
O spokój w mieście
Zdjęcia
1971
Dom na Hrubieszowskiej
Zdjęcia
1971
Kronika wyścigu pokoju
Zdjęcia
1968
Nasze jezioro
Zdjęcia
1967
Pojezierze Mazurskie
Zdjęcia
1966
Orawa zimą
Zdjęcia
1965
Łysico, Łysico
Zdjęcia
1965
Nad Czerwicą
Zdjęcia
1965
Ziemia słowińców
Zdjęcia
1965
Zima na nizinach
Zdjęcia
1964
Śladami Glogera
Zdjęcia
1963
Kobiela na plaży
Współpraca operatorska
Opis
Studiował na Wydziale Operatorskim Szkoły Filmowej w Łodzi. Odpowiadał za zdjęcia do szeregu filmów dokumentalnych. M.in. takich jak: "Walewice" czy też "Kalendarz polski".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll