PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Janusz Retzer

Janusz Retzer
URODZONY: 20 czerwiec 1936, Warszawa
ZMARŁ: 04 styczeń 2019 w wieku 82 lat, Warszawa (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 DŹWIĘK (28)
1998
Kawał życia Józefa Rusznicy
Dźwięk
1996
Punkt widzenia
Dźwięk
1996
Mira Zimińska
Dźwięk
1994
Tadeusz Chyła
Dźwięk
1994
Kazimierz Grześkowiak
Dźwięk
1994
Bolesław Gromnicki. Andrzej Bychowski. Parodyści
Dźwięk
1994
Rena Rolska
Dźwięk
1994
Jerzy Michotek
Dźwięk
1994
Zbigniew Kurtycz
Dźwięk
1993
Bogusław Wyrobek
Dźwięk
1991
Drzewa i ludzie. Wspomnienia Bohdana Korzeniewskiego
Dźwięk
1991
Za horyzontem
Dźwięk
1987
Powrót do Vercors
Dźwięk
1986
Big Bang
Dźwięk
1985
Mrzonka (TV)
Dźwięk
1983
Na odsiecz Wiedniowi
Dźwięk
1982
Punkty za pochodzenie
Dźwięk
1981
Errata, czyli sceny pokutne w nowych osiedlach
Dźwięk
1981
Errata, czyli sceny pokutne w nowych osiedlach
Dźwięk
1981
Alicja
Dźwięk
1978
Eugeniusz Kwiatkowski
Opracowanie dźwięku
1977
Witold Giersz. 24/sek
Dźwięk
1977
Witold Giersz. 24/Sek.
Dźwięk
1973
Opowieść o człowieku, który wykonał 552% normy
Dźwięk
1973
Opowieść o człowieku który wykonał 552% normy
Dźwięk
1972
Koło fortuny
Dźwięk
1969
Portret Henryka Sienkiewicza
Dźwięk
1965
Bruno Jasieński
Dźwięk
 MONTAŻ (1)
1973
Ósmy kontynent
Montaż
Opis
Absolwent Państwowej Wyższej Szkoły Muzycznej w Warszawie. Przez wiele lat zawodowo związany z Wytwórnią Filmów Oświatowych, a następnie z Zakładem Produkcji Filmów Telewizyjnych w Warszawie. Odpowiadał za dźwięk do wielu filmów dokumentalnych. M.in. takich jak: "Rena Rolska", "Za horyzontem" czy też "Punkt widzenia".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll