PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Stanisław Michalski

Stanisław Michalski
URODZONY: 03 wrzesień 1932, Wilno
ZMARŁ: 01 luty 2011 w wieku 78 lat, Gdańsk (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 AKTOR (51)
2010
Niezapomniany
ojciec
2009
Miasto z morza
dyrektor Gimnazjum Polskiego w Gdańsku
1999
O dwóch takich co nic nie ukradli
Kawecki
1994
Bye, Bye Amerika
oficer
1993
Do widzenia, Ameryko
schiffsoffizier
1991
Przeklęta Ameryka
sierżant policji
1991
Skarga
1988
Zmowa
gajowy Dragan
1986
Mewy
Tadek
1985
List gończy
major Machulski
1985
Daleki dystans
Kowal, ojciec Jacka
1985
List gończy
major Machulski
1984
Pobojowisko
Kamelhar
1984
Ultimatum
"Raszka"
1983
Szkatułka z Hongkongu
wspólnik Ratschaka
1981
Debiutantka
robotnik
1981
Człowiek z żelaza
przewodniczący Rady Zakładowej w stoczni
1980
Wizja lokalna 1901
prokurator Langner
1980
Spotkanie na Atlantyku
pasażer
1980
Tango ptaka
bosman
1980
Nic nie stoi na przeszkodzie
Paweł
1979
Blaszany bębenek
Żandarm ścigający Koljaiczka
1979
Na własną prośbę
Ciałowski
1978
Próba ognia i wody
Malecki
1978
Azyl
komendant II
1978
Aktorzy prowincjonalni
Antczak
1977
Prawo Archimedesa
Pudliszek, członek komitetu organizacyjnego maratonu
1977
Struny
1977
Kapitan z "Oriona''
Nowaczyk, chief na "Orionie"
1977
Rekolekcje
1976
Blizna
pracownik ministerstwa
1976
Latarnik
kapitan statku
1976
Czerwone ciernie
Leśniewski
1975
Skazany
działacz sportowy zeznający w sądzie
1975
W środku lata
gajowy
1974
Cień tamtej wiosny
dyrektor
1974
Godzina za godziną
kierownik bazy transportowej
1974
Potop
Jaromir Kokosiński
1974
Telefon
sierżant Marczak z Komendy Stołecznej
1973
Godzina szczytu
Obuchowski
1972
Z tamtej strony tęczy
mężczyzna w restauracji siedzący przy stoliku Teresy
1971
Seksolatki
lekarz pogotowia
1971
Zaraza
Wilkoń
1969
W każdą pogodę
Adam, mężczyzna w klubie
1968
Molo
strażnik przy statku
1968
Ostatni po Bogu
nawigator
1967
Skok
Wiktor
1960
Krzyżacy
polski poseł (nie występuje w napisach)
1958
Wolne miasto
Niemiec w dokach
1958
Dwaj ludzie z szafą
Chuligan (nie występuje w napisach)
1955
Warszawska syrena
wieśniak
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll