PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Sylwester Kiełbiewski

Sylwester Kiełbiewski
URODZONY: 31 październik 1938, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENARIUSZ (61)
2000
Ostatni powrót Stanisława Mikołajczyka
Scenariusz
1999
Wychodzili nocami
Scenariusz
1999
Wychodzili nocami...
Scenariusz
1998
Emisariusz
Scenariusz
1997
Nurt tej samej rzeki
Scenariusz
1997
" Nurt tej samej rzeki"
Scenariusz
1997
"Nurt tej samej rzeki"
Scenariusz
1996
Za nami sto lat...
Scenariusz
1995
Nasz brat Bela Varga
Scenariusz
1995
Być równy innym. Wincenty Witos
Scenariusz
1994
Szwadron śmierci
Scenariusz
1992
Misja wojskowa w Berlinie
Scenariusz
1992
Początki i rozwój polskiego ruchu ludowego do 1939
Scenariusz
1992
Polski Ruch Ludowy 1939 - 1989
Scenariusz
1992
Walczyć do końca... Stanisław Mikołajczyk 1901 - 1966
Scenariusz
1990
W osaczeniu. Stanisław Mikołajczyk
Scenariusz
1988
Ateńskie rozmowy
Scenariusz
1988
Ateny, Ateny
Scenariusz
1987
Z kotwica w herbie
Scenariusz
1987
Gdy utraciliśmy dom
Scenariusz
1987
Od brzegu do brzegu
Scenariusz
1987
Wybiórka
Scenariusz
1987
Z kotwicą w herbie
Scenariusz
1986
Być kobietą w Birkenau
Scenariusz
1986
Dozór
Scenariusz
1986
O miejsce w narodzie
Scenariusz
1985
Biskupin-gród nad jeziorem
Scenariusz
1985
Przebudzenie
Scenariusz
1985
Biskupin-gród nad jeziorem
Scenariusz
1985
Jak białe skrzydła
Scenariusz
1984
Czy słyszysz Grecjo
Scenariusz
1984
Dary dla zamku
Scenariusz
1984
Polska szkoła nad Balatonem
Scenariusz
1984
Wspominając Witosa
Scenariusz
1984
Być Stoczniowcem
Scenariusz
1983
Wnętrza Zamku Królewskiego w Warszawie – odtwarzanie malarstwa ściennego
Scenariusz
1983
Wnętrza Zamku Królewskiego w Warszawie - odtwarzanie malarstwa ściennego (1983)
Scenariusz
1982
Czas w orężu zapisany
Scenariusz
1982
Pokojowe misje
Scenariusz
1982
Świat ludzkich spraw
Scenariusz
1982
Wnętrza Zamku Królewskiego w Warszawie – odtwarzanie brązów
Scenariusz
1982
Wnętrza Zamku Królewskiego w Warszawie – odtwarzanie sztukaterii
Scenariusz
1982
Wnętrza Zamku Królewskiego w Warszawie - odtwarzanie brązów
Scenariusz
1982
Wnętrza Zamku Królewskiego w Warszawie - odtwarzanie sztukaterii
Scenariusz
1981
Z tej ciszy wyrosłem
Scenariusz
1980
Na każde wezwanie
Scenariusz
1980
Płyń po morzach i oceanach
Scenariusz
1980
Śladami ojców
Scenariusz
1977
Budować znaczy tworzyć
Scenariusz
1977
Montaż budynków mieszkalnych z elementów wielkopłytowych
Scenariusz
1977
Obowiązki pracownika stoczni w zakresie BHP
Scenariusz
1977
Okręt 775
Scenariusz
1977
Wodniacy
Scenariusz
1976
Na Bliskim Wschodzie
Scenariusz
1976
NAL-nasz klasowy i bojowy sojusznik
Scenariusz
1976
NAL-nasz klasowy i bojowy sojusznik
Scenariusz
1975
Sporty techniczno-obronne w L.O.K
Scenariusz
1975
Wisła 75
Scenariusz
1975
Sporty Techniczno-obronne w L.O.K.
Scenariusz
1974
Stolicy w darze
Scenariusz
1973
Kraj 73
Scenariusz
 PION REŻYSERSKI (59)
2000
Ostatni powrót Stanisława Mikołajczyka
Reżyser
1999
Wychodzili nocami
Reżyser
1999
Wychodzili nocami...
Reżyser
1998
Emisariusz
Reżyser
1997
Nurt tej samej rzeki
Reżyser
1997
" Nurt tej samej rzeki"
Reżyser
1997
"Nurt tej samej rzeki"
Reżyser
1996
Za nami sto lat...
Reżyser
1995
Nasz brat Bela Varga
Reżyser
1995
Być równy innym. Wincenty Witos
Reżyser
1994
Sztuka Warszawy czasów saskich
Reżyser
1994
Sztuka Warszawy czasów Wazów
Reżyser
1994
Szwadron śmierci
Reżyser
1994
Warszawa czasów Jana III
Reżyser
1992
Misja wojskowa w Berlinie
Reżyser
1992
Początki i rozwój polskiego ruchu ludowego do 1939
Reżyser
1992
Polski Ruch Ludowy 1939 - 1989
Reżyser
1992
Walczyć do końca... Stanisław Mikołajczyk 1901 - 1966
Reżyser
1990
W osaczeniu. Stanisław Mikołajczyk
Reżyser
1988
Ateńskie rozmowy
Reżyser
1988
Ateny, Ateny
Reżyser
1987
Z kotwica w herbie
Reżyser
1987
Gdy utraciliśmy dom
Reżyser
1987
Od brzegu do brzegu
Reżyser
1987
Wybiórka
Reżyser
1987
Z kotwicą w herbie
Reżyser
1986
Być kobietą w Birkenau
Reżyser
1986
Dozór
Reżyser
1986
O miejsce w narodzie
Reżyser
1985
Biskupin-gród nad jeziorem
Reżyser
1985
Przebudzenie
Reżyser
1985
Biskupin-gród nad jeziorem
Reżyser
1985
Jak białe skrzydła
Reżyser
1984
Czy słyszysz Grecjo
Reżyser
1984
Dary dla zamku
Reżyser
1984
Polska szkoła nad Balatonem
Reżyser
1984
Wspominając Witosa
Reżyser
1984
Być Stoczniowcem
Reżyser
1983
Wnętrza Zamku Królewskiego w Warszawie – odtwarzanie malarstwa ściennego
Reżyser
1983
Wnętrza Zamku Królewskiego w Warszawie - odtwarzanie malarstwa ściennego (1983)
Reżyser
1982
Czas w orężu zapisany
Reżyser
1982
Pokojowe misje
Reżyser
1982
Świat ludzkich spraw
Reżyser
1982
Wnętrza Zamku Królewskiego w Warszawie – odtwarzanie brązów
Reżyser
1982
Wnętrza Zamku Królewskiego w Warszawie – odtwarzanie sztukaterii
Reżyser
1982
Wnętrza Zamku Królewskiego w Warszawie - odtwarzanie brązów
Reżyser
1982
Wnętrza Zamku Królewskiego w Warszawie - odtwarzanie sztukaterii
Reżyser
1981
Z tej ciszy wyrosłem
Reżyser
1980
Na każde wezwanie
Reżyser
1980
Nasza stocznia - stocznia północna im. Bohaterów Westerplatte
Reżyser
1980
Płyń po morzach i oceanach
Reżyser
1980
Śladami ojców
Reżyser
1980
Nasza stocznia - Stocznia Północna im.Bohaterów Westerplatte
Reżyser
1977
Budować znaczy tworzyć
Reżyser
1977
Okręt 775
Reżyser
1975
Spotkanie z Kanałem Sueskim
Reżyser
1975
UNEF - polski polowy
Reżyser
1975
Saperzy w błękitnych hełmach
Reżyser
1975
Spotkania z Kanałem Sueskim
Reżyser
 INNE (16)
2000
Ostatni powrót Stanisława Mikołajczyka
Komentarz
1999
Wychodzili nocami
Komentarz
1998
Emisariusz
Komentarz
1997
Nurt tej samej rzeki
Komentarz
1995
Być równy innym. Wincenty Witos
Komentarz
1992
Początki i rozwój polskiego ruchu ludowego do 1939
Komentarz
1992
Polski Ruch Ludowy 1939 - 1989
Komentarz
1986
Bojowe szkoły
Komentarz
1986
Być kobietą w Birkenau
Komentarz
1984
Polska szkoła nad Balatonem
Komentarz
1982
Pokojowe misje
Komentarz
1981
Z tej ciszy wyrosłem
Komentarz
1980
Na każde wezwanie
Komentarz
1975
Spotkanie z Kanałem Sueskim
Komentarz
1975
Spotkania z Kanałem Sueskim
Komentarz
1969
Szlakiem II Armii Wojska Polskiego
Komentarz
Opis
Absolwent Wydziału Historycznego Uniwersytetu Warszawskiego. Przez lata był zawodowo związany z Wytwórnią Filmową "Czołówka". Twórca wielu filmów dokumentalnych. M.in. o Stanisławie Mikołajczyku i ruchu ludowym w Polsce.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll