PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Marek Widarski
URODZONY: 20 styczeń 1960, Radom
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (16)
2011
Panteon. Cmentarz wojskowy w Warszawie
Reżyser
2011
Byłem żołnierzem AK
Reżyser
2005
Elżbieta Zawacka. Miałam szczęśliwe życie
Reżyser
2005
Kobiety i wojna
Reżyser
1998
Wilki
Reżyser
1994
17 września 1939 roku
Reżyser
1994
Beskid II
Reżyser
1994
Iglica
Reżyser
1994
Dziękujemy wam Polacy
Współpraca
1993
Żołnierze bez imperium
Reżyser
1989
Kto ty jesteś...
Współpraca
1989
Za Niemca idzie?
Współpraca
1989
Cichociemni
Reżyser
1986
Smakowanie miodu
Współpraca
1986
Przed potopem
Współpraca
1984
Pieszczoch
Współpraca
 SCENARIUSZ (13)
2011
Panteon. Cmentarz wojskowy w Warszawie
Scenariusz
2005
Elżbieta Zawacka. Miałam szczęśliwe życie
Scenariusz
2005
Kobiety i wojna
Scenariusz
1998
Wilki
Scenariusz
1994
17 września 1939 roku
Scenariusz
1994
Beskid II
Scenariusz
1994
Iglica
Scenariusz
1993
Żołnierze bez imperium
Scenariusz
1989
Cichociemni
Scenariusz
1986
Kalifornia
Scenariusz
1986
Nowy Meksyk - Indianie w USA
Scenariusz
1986
Wielkie aglomeracje miejskie w USA. Od Chicago do Nowego Yorku
Scenariusz
1986
Kalifornia
Scenariusz
 PRODUKCJA (3)
1994
17 września 1939 roku
Kierownik produkcji
1994
Beskid II
Kierownik produkcji
1994
8 października
Kierownik produkcji
 INNE (1)
1998
Wilki
Komentarz
Opis
Twórca wielu filmów dokumentalnych i oświatowych. M.in. takich jak "Kalifornia", "Iglica" czy "Cichociemni". Przez lata zawodowo związany z Wytwórnią Filmową "Czołówka".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll