PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Joanna Dziuba

Joanna Dziuba
URODZONA: 17 czerwiec 1957, Sopot
ZMARŁA: 22 luty 2008 w wieku 50 lat, Warszawa
Członkini Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 AKTORKA (17)
2007
Na fali
Edna Maverick (polski dubbing)
2007
Simpsonowie - Wersja kinowa
Bart Simpson, polski dubbing (głos)
2003
O Bartku doktorze
Kostucha (głos)
2002
8 mila
Sąsiadka Smithów (polski dubbing) (głos)
1999
Tarzan
Terk (polski dubbing)
1998
Wojna z rzeczami
(głos)
1997
Herkules
(polski dubbing)
1997
Anastazja
Sofia (głos)
1995
Babe - świnka z klasą
Babe (głos)
1992
Białe małżeństwo
kucharka
1992
Poszukiwacze zaginionej gwiazdki
(głos)
1990
Armelle
Barbara; rola Aphrodite Dimanopolou (głos)
1989
Ostatni dzwonek
Kobyła
1985
Strzały o świcie
panna Gąsiorowska, służąca hrabiny Błockiej
1984
Dzień czwarty
Siostra Barbary
1955
Zakochany kundel
polski dubbing (głos)
1950
Kopciuszek
Perła - polski dubbing ( nowa wersja )
 OBSADA (7)
2005
Kubuś i Hefalumpy
Reżyser dubbingu
2004
Ruchomy zamek Hauru
Reżyser dubbingu
2001
Shrek
Reżyser dubbingu
2001
Spirited Away: W krainie bogów
Reżyser dubbingu
1999
Toy Story 2
Reżyser dubbingu
1991
Piękna i Bestia 3D
Reżyser dubbingu
1942
Bambi
Reżyser dubbingu
 PION REŻYSERSKI (7)
2007
Na fali
Reżyser
2004
Shrek 2
Reżyser
2004
Rybki z ferajny
Reżyser
2003
Mój brat niedźwiedź
Reżyser
2001
Zakochany kundel 2: Przygody Chapsa
Reżyser
2000
Uciekające kurczaki
Reżyser
1937
Królewna Śnieżka i siedmiu krasnoludków
Reżyser
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll