PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Wojciech Szumowski
URODZONY: 20 listopad 1961, Bielsko-Biała
Filmografia
 PRODUKCJA (30)
2014
Aleppo. Notatki z ciemności
Producent wykonawczy
2008
Anioł śmierci
Producent
2008
Córki przestworzy
Producent
2008
Dowody zbrodni
Producent
2008
Generał Wojciech Jaruzelski
Producent
2008
Polscy Mudżahedini
Producent
2008
Śladami Pawła Edmunda Strzeleckiego
Producent
2008
W imieniu Polski Ludowej
Producent
2008
Z bojkotem w roli głównej
Producent
2008
Żyłem, jak chciałem... gen. Stanisław Skalski
Producent wykonawczy
2008
Katyń
Producent
2008
Godność
Producent
2008
Nie damy się!
Producent
2007
Eksplozja ciszy
Producent
2007
Kapelan
Producent
2007
Karawana marzeń
Producent
2007
Kroniki zapowiedzianej śmierci
Producent
2007
Lenin wiecznie żywy
Producent
2007
Lolek
Producent
2007
Niepokorny
Producent
2007
Pamiętnik Krakowa
Producent
2007
Posłańcy prawdy
Producent
2007
Rycerze Zygmunta
Producent
2007
Teatr w teczkach
Producent
2007
Zawsze pod prąd
Producent
2007
Zwyciężymy. Wybory 1989
Producent
2007
Życie jest za krótkie
Producent
2007
Życiorys jak z Orwella
Producent
1998
Sudenckie show. Hybrydy
Producent
1998
Studenckie show. Hybrydy
Producent
 PION REŻYSERSKI (5)
2014
Aleppo. Notatki z ciemności
Reżyser
2007
Niepokorny
Reżyser
1988
Nadzieja
Reżyser
1987
Miserere
Reżyser
1986
Cela
I Asystent reżysera, II Reżyser
 SCENARIUSZ (3)
2014
Aleppo. Notatki z ciemności
Scenariusz
2007
Niepokorny
Scenariusz
1988
Nadzieja
Scenariusz
 DŹWIĘK (1)
2007
Zwyciężymy. Wybory 1989
Dźwięk
 AKTOR (1)
1986
Martwy wymiar
 ZDJĘCIA (1)
2014
Aleppo. Notatki z ciemności
Zdjęcia
Opis
W 2010 roku zdobył Grand Press w kategorii reportaż telewizyjny. Nagrodzony materiał nosi tytuł "Ocaleni" i opowiada historię kobiety, która cudem przeżyła tragedię w hali katowickiej. Reżyserią zajął sie przy cyklu filmowym pt. "Prawdziwe historie"(2010-2011) przy odcinku "Mój cień" z 2011 roku.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll