PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Władysław Wasilewski

Władysław Wasilewski
URODZONY: 14 maj 1942, Wilno
ZMARŁ: 06 kwiecień 1998 w wieku 55 lat, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (16)
1997
Szkoła polska
Reżyser
1997
Szkoła Polska
Reżyser
1992
Mondo Migliore
Reżyser
1987
Ślady
Reżyser
1987
Po co szperam, te historyczne materiały zbieram?
Reżyser
1984
Bolesław Limanowski
Reżyser
1981
Odnowa: Łódź, październik 80.
Reżyser
1979
Wejchertowie
Reżyser
1978
Eugeniusz Cękalski. Antoni Bohdziewicz. Andrzej Munk.
Reżyser
1978
Pamięć
Reżyser
1978
Jubileusz
Reżyser
1977
Próba
Reżyser
1977
Bieszczady
Reżyser
1972
Bezdech
Współpraca
1970
Draka
Współpraca
1969
Kościół w Skaryszewie
Reżyser
 SCENARIUSZ (14)
1996
Tratwa kultury
Opieka artystyczna
1992
Mondo Migliore
Scenariusz
1987
Ślady
Scenariusz
1987
Po co szperam, te historyczne materiały zbieram?
Scenariusz
1982
W drodze
Opieka artystyczna
1981
Odnowa: Łódź, październik 80.
Scenariusz
1980
We dwoje
Opieka artystyczna
1979
Wejchertowie
Scenariusz
1979
Lekcja gimnastyki
Opieka pedagogiczna
1978
Eugeniusz Cękalski. Antoni Bohdziewicz. Andrzej Munk.
Scenariusz
1978
Pamięć
Scenariusz
1978
Jubileusz
Scenariusz
1977
Próba
Scenariusz
1977
Bieszczady
Scenariusz
 AKTOR (5)
1988
Pomiędzy wilki
Oficer w Waszyngtonie (nie występuje w napisach)
1978
Pożegnanie
1977
Ciuciubabka
plutonowy
1970
Draka
plażowicz
1970
W tył zwrot
policjant
 DŹWIĘK (2)
2008
Smaki i kolory. Rodzina Blikle
Dźwięk
2005
Zatrzymane w kadrze
Dźwięk
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll