PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Zbigniew Wichłacz
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENARIUSZ (166)
2014
Albert
Opieka artystyczna
2014
Albert
Opieka pedagogiczna
2013
Jaskółka
Opieka pedagogiczna
2013
Nirvana Fish
Opieka pedagogiczna
2012
Siłaczka
Opieka pedagogiczna
2012
Odium
Opieka pedagogiczna
2012
Wkręt
Opieka pedagogiczna
2012
Fantazja
Opieka pedagogiczna
2011
Powiedz, że mnie kochasz
Współpraca scenariuszowa
2011
Bez śniegu
Opieka pedagogiczna
2010
Pomiędzy
Opieka pedagogiczna
2009
Rezonans
Opieka pedagogiczna
2009
Kocham Cię
Opieka pedagogiczna
2009
Z daleka i z bliska
Opieka pedagogiczna
2009
Pozdro cola
Opieka pedagogiczna
2009
Flash
Opieka pedagogiczna
2009
Zoe
Opieka pedagogiczna
2009
Wiosna
Opieka pedagogiczna
2009
Pani Muchomor
Opieka pedagogiczna
2009
Aorta
Opieka pedagogiczna
2009
Za strefą
Opieka pedagogiczna
2008
Tyle dni
Opieka pedagogiczna
2008
Lovt
Opieka pedagogiczna
2008
Bliżej siebie
Opieka pedagogiczna
2008
Żyrafoza
Opieka pedagogiczna
2008
Szosa
Opieka pedagogiczna
2008
Ewakuacja
Opieka pedagogiczna
2008
Znikam
Opieka pedagogiczna
2008
Próba
Opieka pedagogiczna
2008
Celebration
Opieka pedagogiczna
2007
Wschód
Opieka artystyczna
2007
Wschód
Opieka pedagogiczna
2007
Tego dnia
Opieka pedagogiczna
2007
Latawce
Opieka pedagogiczna
2007
Daleko
Opieka pedagogiczna
2007
Oroborus
Opieka pedagogiczna
2007
Wolność
Opieka pedagogiczna
2007
Mowa ciała
Opieka pedagogiczna
2007
Koniec lata
Opieka pedagogiczna
2007
Żyrafa
Opieka pedagogiczna
2007
Drzemka
Opieka pedagogiczna
2007
W trakcie 5 sekund
Opieka pedagogiczna
2007
Motor
Opieka pedagogiczna
2007
Dobrze, że jesteś
Opieka pedagogiczna
2006
W cieniu
Opieka pedagogiczna
2006
Puch
Opieka pedagogiczna
2006
Dwaj ludzie
Opieka pedagogiczna
2006
Iluzje
Opieka pedagogiczna
2006
Pusty
Opieka pedagogiczna
2006
Przebudzenie
Opieka pedagogiczna
2006
Bór
Opieka pedagogiczna
2006
W złą pogodę
Opieka pedagogiczna
2006
Pustka
Opieka pedagogiczna
2006
Luna
Opieka pedagogiczna
2005
Solidarność, solidarność...
Scenariusz
2005
Będziesz tylko moja
Opieka pedagogiczna
2005
Zielony
Opieka pedagogiczna
2005
Szpada
Opieka pedagogiczna
2005
Pulsion
Opieka pedagogiczna
2005
Papierośnica
Opieka pedagogiczna
2005
Moja wina
Opieka pedagogiczna
2005
Eve
Opieka pedagogiczna
2005
Dotyk motyla
Opieka pedagogiczna
2005
WP 2218
Opieka pedagogiczna
2005
Synek
Opieka pedagogiczna
2005
Przeminęło lato
Opieka pedagogiczna
2005
Nowy dzień
Opieka pedagogiczna
2005
List
Opieka pedagogiczna
2005
Entropia
Opieka pedagogiczna
2005
Adam
Opieka pedagogiczna
2005
W mroku
Opieka pedagogiczna
2005
Syn
Opieka pedagogiczna
2005
Pożegnanie
Opieka pedagogiczna
2005
Nieznany
Opieka pedagogiczna
2005
Impuls
Opieka pedagogiczna
2005
Dzień wolny
Opieka pedagogiczna
2004
Podróż
Opieka pedagogiczna
2004
Lustro
Opieka pedagogiczna
2004
Eva
Opieka pedagogiczna
2004
Zbliżenia
Opieka pedagogiczna
2004
Wizyta
Opieka pedagogiczna
2004
Spojrzenia
Opieka pedagogiczna
2004
Płać
Opieka pedagogiczna
2004
Linia
Opieka pedagogiczna
2004
Droga do...
Opieka pedagogiczna
2004
After image
Opieka pedagogiczna
2004
Zwolniony
Opieka pedagogiczna
2004
Yla
Opieka pedagogiczna
2004
Turysta
Opieka pedagogiczna
2004
Rozmijania
Opieka pedagogiczna
2004
Ostatnie wyjście
Opieka pedagogiczna
2004
Lilith
Opieka pedagogiczna
2004
Bracia
Opieka pedagogiczna
2004
Zima
Opieka pedagogiczna
2004
Wszystkiego najlepszego
Opieka pedagogiczna
2004
Śpisz?
Opieka pedagogiczna
2003
Sieć
Opieka pedagogiczna
2003
Pozornie
Opieka pedagogiczna
2003
Papakat
Opieka pedagogiczna
2003
Namiętność
Opieka pedagogiczna
2003
Flamma
Opieka pedagogiczna
2003
Czas na mnie
Opieka pedagogiczna
2003
Co by tu jeszcze...
Opieka pedagogiczna
2003
Anabioza
Opieka pedagogiczna
2003
Samotna
Opieka pedagogiczna
2003
Poza zasięgiem
Opieka pedagogiczna
2003
Pamięć
Opieka pedagogiczna
2003
Lisa
Opieka pedagogiczna
2003
Fabre femina
Opieka pedagogiczna
2003
Cykl
Opieka pedagogiczna
2003
Biała róża
Opieka pedagogiczna
2003
Śnieg
Opieka pedagogiczna
2003
Próba
Opieka pedagogiczna
2003
PB 95
Opieka pedagogiczna
2003
Obok
Opieka pedagogiczna
2003
Haute couture
Opieka pedagogiczna
2003
Dokądkolwiek
Opieka pedagogiczna
2003
Coma
Opieka pedagogiczna
2003
Berenika
Opieka pedagogiczna
2002
Za zamkniętymi drzwiami
Opieka pedagogiczna
2002
Spać się chce
Opieka pedagogiczna
2002
Mały turek i lśnienie
Opieka pedagogiczna
2002
John
Opieka pedagogiczna
2002
Drugi brzeg
Opieka pedagogiczna
2002
4/4
Opieka pedagogiczna
2002
Gerszom
Opieka pedagogiczna
2002
Yin i Yang
Opieka pedagogiczna
2002
Nes
Opieka pedagogiczna
2002
Maja
Opieka pedagogiczna
2002
Dwójnia
Opieka pedagogiczna
2002
Czarnobiały
Opieka pedagogiczna
2002
We śnie na jawie
Opieka pedagogiczna
2002
Mop
Opieka pedagogiczna
2002
Król Olch
Opieka pedagogiczna
2002
Dwie kawy
Opieka pedagogiczna
2002
AF 2046 DUR 02H20
Opieka pedagogiczna
2001
Umarłe światy
Opieka pedagogiczna
2001
Pokój zielony
Opieka pedagogiczna
2001
Metalizacja
Opieka pedagogiczna
2001
Zima
Opieka pedagogiczna
2001
Szary
Opieka pedagogiczna
2001
Początek
Opieka pedagogiczna
2001
Mama, tata
Opieka pedagogiczna
2001
Weak end
Opieka pedagogiczna
2001
Pomiędzy
Opieka pedagogiczna
2001
Onosendai
Opieka pedagogiczna
2001
Bądź karocą
Opieka pedagogiczna
2000
Spotkanie
Opieka pedagogiczna
2000
Początek
Opieka pedagogiczna
2000
Zmysł
Opieka pedagogiczna
2000
Kenaya
Opieka pedagogiczna
2000
Upadek
Opieka pedagogiczna
2000
Hieronim Jada
Opieka pedagogiczna
1999
20.12
Opieka pedagogiczna
1999
Supeł
Opieka pedagogiczna
1999
Obce ciało
Opieka pedagogiczna
1999
Bez tytułu
Opieka pedagogiczna
1998
Więzi
Opieka pedagogiczna
1998
Dura nesesitas
Opieka pedagogiczna
1998
Podwórko
Opieka pedagogiczna
1998
Kolekcjoner
Opieka pedagogiczna
1990
Wyjść z czerni
Opieka pedagogiczna
1990
Schronisko
Opieka pedagogiczna
1990
Ostatni Szabes
Opieka pedagogiczna
1989
Piekło i niebo
Opieka pedagogiczna
1985
Anima
Scenariusz
 ZDJĘCIA (82)
2013
Hołd carów
Zdjęcia
2012
Piąta pora roku
Zdjęcia
2012
Campo di Fiori
Zdjęcia
2009
Witajcie w mroku
Zdjęcia
2008
Stary człowiek i pies
Zdjęcia
2007
Gdzie zabawki tamtych lat
Zdjęcia
2005
Solidarność, solidarność...
Zdjęcia
2004
Wycieczka do Paryża
Zdjęcia
2004
Długi weekend
Zdjęcia
2002
W kogo ja się wrodziłem
Zdjęcia
2001
Requiem
Zdjęcia
2000
Horoskop
Zdjęcia
1999
O świcie i przed zmierzchem
Zdjęcia
1999
Kinema
Zdjęcia
1999
Długi marsz dżinsów
Zdjęcia
1999
...Dom daleko
Zdjęcia
1998
Zbigniew Makowski - Index Rerum Notabilium
Zdjęcia
1998
Ze snu sen
Zdjęcia
1998
Prawdziwa historia
Zdjęcia
1996
Była taka szkoła
Zdjęcia
1996
Niemcy
Zdjęcia
1995
"Demoniczne" kobiety Witkacego
Zdjęcia
1995
"Demoniczne" kobiety Witkacego
Zdjęcia
1994
Legenda Tatr
Zdjęcia
1993
Andrzej Wajda. Moje notatki z historii
Zdjęcia
1993
Karuzela
Zdjęcia
1993
... I jeszcze coś
Zdjęcia
1992
Białe małżeństwo
Zdjęcia
1992
Powrót arystokratów
Zdjęcia
1992
Afrykańczycy. Archiwum tłumaczy
Zdjęcia
1992
Białe małżeństwo
Operator kamery
1991
Szkoła
Zdjęcia
1989
Sceny nocne
Zdjęcia
1988
Stanisław Kostka Potocki
Zdjęcia
1987
Dondula (TV)
Zdjęcia
1987
Sala nr 6
Zdjęcia
1987
Życie w obrazach
Zdjęcia
1987
Odwagi, ja jestem
Współpraca operatorska
1986
Pogrzeb lwa
Zdjęcia
1985
Sezon na bażanty
Zdjęcia
1985
Panorama Racławicka
Zdjęcia
1985
Anima
Zdjęcia
1984
Wszystko powiem Lilce!
Zdjęcia
1984
Tworzywo filmowe
Zdjęcia
1984
Dom wariatów
Zdjęcia
1983
Mgła
Zdjęcia
1982
Bluszcz
Zdjęcia
1982
Rozmowa z malarzem. Beksiński
Zdjęcia
1981
Wszyscy tu do mnie przyjdziecie
Zdjęcia
1981
Próba materii
Zdjęcia
1980
Inny dom
Zdjęcia
1980
Filmowy Sezam
Zdjęcia
1980
Alina i Czesław Centkiewiczowie w filmie "Jak tam jest"
Zdjęcia
1980
Alina i Czesław Centkiewiczowie w filmie "Jak tam jest"
Zdjęcia
1980
Bracia polscy
Zdjęcia
1979
Horoskop
Zdjęcia
1979
Klincz
Zdjęcia
1979
W drogę
Zdjęcia
1979
Echo
Zdjęcia
1979
"Na to wszystko trzeba popatrzeć z drugiej, pogodniejszej strony"
Zdjęcia
1978
Fotoplastykon
Zdjęcia
1978
Chemikaliowiec
Zdjęcia
1978
Ach, ta chata rozśpiewana
Zdjęcia
1977
Aktor
Zdjęcia
1977
Statek
Zdjęcia
1977
Tańczący jastrząb
Operator kamery
1976
Ślad
Zdjęcia
1976
Przed otwarciem
Zdjęcia
1976
Oczy uroczne
Operator kamery
1975
Muzeum
Zdjęcia
1975
Lunatyk
Zdjęcia
1975
Kopciuszek
Zdjęcia
1975
Po omacku
Zdjęcia
1975
Dżentelmeni
Zdjęcia
1975
Uwaga len !
Zdjęcia
1975
Mnich
Zdjęcia
1975
Kosmonauta
Zdjęcia
1972
Werbuzy
Zdjęcia
1972
Pracownia
Zdjęcia
1972
Dialog
Zdjęcia
1972
Konfrontacja
Zdjęcia
1972
W kolejce po szczęście
Współpraca operatorska
 PION REŻYSERSKI (7)
2005
Konfrontacja
Współpraca
1997
Statek
Współpraca
1995
Żywe obrazy
Współpraca
1985
Anima
Reżyser
1978
Mit
Współpraca
1978
Nawet w niedzielę
Współpraca
1972
Bezdech
Współpraca
 MUZYKA (1)
1992
Chłopcy z Grodziska
Muzyka
 AKTOR (1)
2017
Zjazd absolwentów, czyli punkt odniesienia
Opis
Absolwent Wydziału Operatorskiego Szkoły Filmowej w Łodzi (dyplom w 1977 r.), wykładowca a w latach 2005-08 oraz od roku 2016 jego dziekan. W 2006 roku uzyskał tytuł naukowy profesora sztuki filmowej. Autor zdjęć do wielu filmów dokumentalnych i fabularnych.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll