PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Andrzej Piszczatowski

Andrzej Piszczatowski
URODZONY: 22 październik 1945, Gdańsk
ZMARŁ: 18 kwiecień 2011 w wieku 65 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTOR (19)
2010
Prosta historia o miłości
Ojciec Aleksa
1998
Pocahontas II - Podróż do Nowego Świata
Król Jakub I (polski dubbing)
1995
Żywioły Grochowiaka
recytator
1995
Młode wilki
Celnik
1993
Do widzenia wczoraj. Dwie krótkie komedie o zmianie systemu
Dyrektor Muzeum Komunizmu w tv
1993
To musisz być ty (TV)
1992
Cynga
komendant
1992
Sprawa kobiet
mąż zgwałconej kwiaciarki
1989
Sceny nocne
mówca w salonie barona Niemana
1988
Chichot Pana Boga
poseł na posiedzeniu komisji parlamentarnych
1985
Sprawa Hrabiego Rottera
świadek hrabiego Rottera
1976
Trędowata
hrabia Morykoni
1972
Tajemnica Wielkiego Krzysztofa
1970
Martwa fala
Marek
1969
Podróżni jak inni (TV)
Robert
1968
Gra
ksiądz
1968
Przekładaniec (TV)
doktor Gregory
1968
Molo
Szczeniak
1967
To jest twój nowy syn
 INNE (2)
1997
Cybulski. Ostatnia podróż
Lektor
1994
Ułan Batalionu "Zośka". Jan Rodowicz Anoda
Lektor
 SCENARIUSZ (1)
1987
Kapelani w służbie ojczyzny
Scenariusz
 PION REŻYSERSKI (1)
1987
Kapelani w służbie ojczyzny
Reżyser
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll