PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Andrzej Szalawski

Andrzej Szalawski
URODZONY: 04 grudzień 1911, Warszawa
ZMARŁ: 11 październik 1986 w wieku 74 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTOR (33)
1985
Sprawa Hrabiego Rottera
ojciec
1985
Tętno
profesor
1984
Bez końca
adwokat, znajomy Labradora
1984
Zabawa w chowanego
kierownik Powązek
1984
Przyspieszenie
2 role: stary aktor, ojciec Maćka
1984
Marynia
Zawiłowski
1984
Przyśpieszenie
stary aktor / ojciec Maćka / Napoleon
1982
Milczenie
1981
Limuzyna Daimler-Benz
profesor Rogożyn
1981
Biłek (TV)
Ignacy
1980
W biały dzień
przewodniczący składu sędziowskiego podczas procesu "Koraba"
1980
Zajęcia dydaktyczne
1980
Młyn Lewina
Weinmantel
1979
Obok (TV)
Seweryn Karcz, ojciec Artura
1977
Rytm serca
Kamil
1975
Kazimierz Wielki
1974
Ziemia obiecana
Bucholc
1974
Gniazdo
Odolan
1973
Nagrody i odznaczenia
doktor Rafał Jackowski
1972
Tajemnica Wielkiego Krzysztofa
Wielki Krzysztof
1971
Zmyślone...
latarnik Karol
1970
Pierścień księżnej Anny
książę Janusz, archeolog
1970
Różaniec z granatów
pułkownik
1968
Wilcze echa
major Grabień
1968
Człowiek z M-3
profesor
1968
Ostatni po Bogu
komandor
1962
I ty zostaniesz Indianinem
Odważny Żubr
1961
Tarpany
kierownik ośrodka
1960
Krzyżacy
Jurand ze Spychowa
1957
Prawdziwy koniec wielkiej wojny
Stęgień
1956
Wraki
niemiecki mechanik pomagający Barnatowi
1937
Dziewczęta z Nowolipek
Ignaś
1929
Pierwsza miłość Kościuszki
adiutant Kościuszki
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll