PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Władysław Rudnicki

Władysław Rudnicki
URODZONY: 11 czerwiec 1925, Sokołów
ZMARŁ: 19 czerwiec 2017 w wieku 92 lat, Łódź
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PRODUKCJA (42)
1999
Cygańskie zaduszki
Kierownik produkcji
1993
Czas wielkiej próby
Kierownik produkcji
1992
Melchior Wańkowicz."Opowieść o bitwie"
Kierownik produkcji
1992
Melchior Wańkowicz."Opowieść o bitwie"
Kierownik produkcji
1988
Chłopski los - tryptyk filmowy
Kierownik produkcji
1985
Maciej Prus. Zrozumieć "Dziady"
Kierownik produkcji
1985
W ślepym zaułku
Kierownik produkcji
1984
Zatrzymany czas ginącego świata
Kierownik produkcji
1983
Moje rzeźby tańczą za mnie
Kierownik produkcji
1983
Eu-Thanatos
Kierownik produkcji
1982
Dojrzewanie do rodziny
Kierownik produkcji
1982
Chłop niezależny
Kierownik produkcji
1982
Smak czekolady
Kierownik produkcji
1982
W szkole rodzenia
Kierownik produkcji
1982
Chłop małopiśmienny
Kierownik produkcji
1981
Fantazja dur-moll
Kierownik produkcji
1980
Lęk przestrzeni
Kierownik produkcji
1980
Błękitna strzała
Kierownik produkcji
1979
Arena życia
Kierownik produkcji
1978
Eugeniusz Cękalski. Antoni Bohdziewicz. Andrzej Munk.
Kierownik produkcji
1978
Jubileusz
Kierownik produkcji
1978
"Ty pójdziesz górą" - Eliza Orzeszkowa
Kierownik produkcji
1977
Pamiętam te wspaniałe konie
Kierownik produkcji
1977
Tam, gdzie Warta kończy swój bieg...
Kierownik produkcji
1977
Na ptasim szlaku
Kierownik produkcji
1977
Paryscy
Kierownik produkcji
1976
Krążenie wody w przyrodzie
Kierownik produkcji
1976
Puszcza Jodłowa. Świętokrzyski Park Narodowy 1976
Kierownik produkcji
1976
Kicz
Kierownik produkcji
1976
Paradoks kozioroga
Kierownik produkcji
1976
Na nowoczesnej budowie
Kierownik produkcji
1975
Wrocławskie Gaudeamus
Kierownik produkcji
1975
Gdy królowały gwiazdy
Kierownik produkcji
1975
Oczekiwanie
Kierownik produkcji
1975
Jej powrót
Kierownik produkcji
1973
Drużynowy
Kierownik produkcji
1973
Kostium i maska
Kierownik produkcji
1973
Kiedy byliśmy mali
Kierownik produkcji
1971
Zmyślone...
Kierownik produkcji
1970
Przygoda Stasia
Kierownik produkcji
1970
Stanisław Wyspiański 1869-1907
Kierownik produkcji
1969
Warszawa w malarstwie Canaletta
Kierownik produkcji
Opis
Absolwent Politechniki Łódzkiej. Przez wiele lat zawodowo związany z Wytwórnią Filmów Oświatowych w Łodzi. Kierownik produkcji filmów dokumentalnych oraz telewizyjnych. M.in. takich jak "Paryscy" czy "Arena życia".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll