PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Włodzimierz Kwaskowski

Włodzimierz Kwaskowski
URODZONY: 31 lipiec 1914, Warszawa
ZMARŁ: 22 kwiecień 1990 w wieku 75 lat, Łódź
Filmografia
 AKTOR (27)
1990
Leśmian
(lekarz
1989
Kramarz
mecenas Chruścika
1987
Trójkąt bermudzki
mecenas
1986
Wielki erotoman
1986
Mojżesz...
1985
Humaniora
Otto
1985
Aktorka
1984
Cień już niedaleko
Leon
1983
Oko w oko
1982
Promień
1982
Prognoza pogody
ziemianin
1980
Jeśli serce masz bijące
Pszczółka
1978
Hallo Szpicbródka, czyli ostatni występ króla kasiarzy
Salomonowicz
1978
"Ty pójdziesz górą" - Eliza Orzeszkowa
1974
Linia
1974
Dwoje bliskich obcych ludzi
ojciec Barbary
1972
Opowieść
piekarz
1971
woźnica
1970
Przygoda Stasia
1964
Rękopis znaleziony w Saragossie
1964
Panienka z okienka
medyk u Szulca
1961
Kropla krwi
pijany mężczyzna z wąsikiem
1958
Pożegnania
majster Grzebiński remontujący lokaj Feliksa
1958
Miasteczko
1954
Pod gwiazdą frygijską
członek partii
1953
Celuloza
robotnik kopiący Szczęsnego
1952
Trzy opowieści
Karolak, chłop ze spółdzielni (III)
 INNE (1)
1982
Wierna
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll