PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Stanisław Plewa

Stanisław Plewa
URODZONY: 08 maj 1949, Bydgoszcz
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (41)
2013
Skarby opactwa w Krzeszowie
Zdjęcia
2012
Przeżyjmy to jeszcze raz
Zdjęcia
2012
Wyspa Władców
Zdjęcia
2011
Tak było...
Zdjęcia
2010
Trzcinica. Karpacka Troja
Zdjęcia
2010
Wśród jodeł i gołoborzy
Zdjęcia
2007
Dzieci nocy
Zdjęcia
2006
Kaziu! Polska Ci dziękuje
Zdjęcia
2006
Krzeszowska Pani
Zdjęcia
2006
Rok w puszczy
Zdjęcia
2005
Pielgrzymka do Krzyża Świętego
Zdjęcia
2005
Świętokrzyski Park Narodowy
Zdjęcia
2005
Święty Krzyż
Zdjęcia
2004
Jan Paweł Woronicz. Człowiek trudnych czasów
Zdjęcia
2000
Kronika przerwanego kongresu
Zdjęcia
2000
Za waszą i naszą
Zdjęcia
1999
Tamtego 1989 roku
Zdjęcia
1998
Sprawa pułkownika Kuklińskiego
Zdjęcia
1997
Od grudnia do grudnia 1980-1981
Zdjęcia
1997
Łódzka fabryka snów. Józefa Cyrusa portret szkoły filmowej
Zdjęcia
1997
Polska w imperium GRU i KGB
Zdjęcia
1996
Już nie mogę przestać być damą
Zdjęcia
1996
Pogrom. Kielce - 4 lipca 1946 r.
Współpraca operatorska
1995
Album szczeciński - 17 XII 1970
Zdjęcia
1995
Dialogus pacem significat - orędzie
Zdjęcia
1995
Opowieść o Wolnej Europie
Zdjęcia
1995
Wojciech Jaruzelski 1989-1990
Zdjęcia
1995
Redaktorzy podziemia
Zdjęcia
1994
Denominacja
Zdjęcia
1991
Wybór Polski
Zdjęcia
1991
Opowiedz mi swoją historię
Zdjęcia
1987
O rany, nic się nie stało!!!
Zdjęcia
1987
Na ojczystej ziemi
Zdjęcia
1985
Fragment rzeczywistości
Zdjęcia
1985
Były tam...
Zdjęcia
1984
Czesław Miłosz
Zdjęcia
1984
Łódzki życiorys
Zdjęcia
1983
Kraczewice - fragmenty rozmów, 1983
Zdjęcia
1982
Rynek
Zdjęcia
1978
Odszukany anioł
Zdjęcia
1955
Obrazy dziecięcych lat
Zdjęcia
Opis
Absolwent Wydziału Operatorskiego Szkoły Filmowej w Łodzi (dyplom w 1984 r.). Autor zdjęć do wielu filmów dokumentalnych (m.in. cyklu "Prezydenci").
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll