PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jerzy Celiński

Jerzy Celiński
URODZONY: 10 maj 1949, Warszawa
ZMARŁ: 13 październik 2017 w wieku 68 lat, Warszawa (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 OBSADA (22)
2015
Panie Dulskie
Kaskader-koordynator
2014
Kamienie na szaniec
Kaskader-koordynator
2013
Papusza
Kaskader
2013
Ida
Kaskader-koordynator
2010
Śluby panieńskie
Kaskader-koordynator
2002
Superprodukcja
Kaskader
2002
Tam i z powrotem
Kaskader
2001
Wiedźmin
Kaskader
2001
Przedwiośnie
Kaskader
2001
Pieniądze to nie wszystko
Kaskader
1996
Nocne graffiti
Kaskader
1995
Za co?
Kaskader
1992
Szwadron
Kaskader
1988
Zmowa
Kaskader
1988
Męskie sprawy
Kaskader
1986
Piraci
Kaskader
1984
Miłość z listy przebojów
Kaskader
1984
Hania (TV)
Kaskader
1983
Widziadło
Kaskader
1979
Ojciec Królowej
Kaskader
1975
Kazimierz Wielki
Kaskader
1975
Noce i dnie
Kaskader
 AKTOR (6)
2007
Jutro idziemy do kina
wachmistrz
1997
Kiler
ochroniarz "Siary"
1996
Nocne graffiti
goryl
1982
Bluszcz
Jurek, mąż Urszuli
1977
Około północy
Chuligan
1976
Kaskaderzy
 SCENARIUSZ (1)
1993
Lisowczycy
Scenariusz
 PION REŻYSERSKI (1)
1993
Lisowczycy
Reżyser
Opis
Występował jako kaskader w wielu filmach. Przez lata zawodowo związany z PRF "Zespołami Filmowymi" w Warszawie.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll