PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Erwin Nowiaszek

Erwin Nowiaszek
URODZONY: 24 lipiec 1932, Chorzów
ZMARŁ: 06 luty 1990 w wieku 57 lat, Hamburg
Filmografia
 AKTOR (12)
1988
Kornblumenblau
szef wydziału politycznego
1984
Remis
1983
Danton
Collot d'Herbois
1982
Punkty za pochodzenie
reżyser
1982
Przeklęta Ziemia
1980
Dzień Wisły
Szulz
1979
"...Cóżeś ty za pani..."
hrabia
1977
Indeks. Życie i twórczość Józefa M.
Reżyser
1975
Żelazna obroża (TV)
Dyrektor cyrku
1975
Pan od śmiechu
1965
Wolny strzelec
Milczewski
1963
Pamiętnik Pani Hanki
fałszywy porucznik Sochnowski
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll