PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Krzysztof Pakulski

Krzysztof Pakulski
URODZONY: 22 październik 1948, Świnoujście
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (81)
2003
Plastyka polska XX wieku według Jacka Woźniakowskiego
Zdjęcia
2002
Himilsbach. Prawdy, bujdy, czarne dziury
Zdjęcia
2002
Zawód: posłanka
Zdjęcia
2000
Czarodziejska góra. Amerykański portret Czesława Miłosza
Zdjęcia
1999
Jerzy Grotowski. Próba portretu
Zdjęcia
1998
Zwyczajna dobroć
Zdjęcia
1997
Musisz żyć
Zdjęcia
1997
Paradajz
Zdjęcia
1997
Sceny z życia kick-bokserki
Zdjęcia
1996
Historia opozycji
Zdjęcia
1996
Architekt
Zdjęcia
1996
Kościół na Górze Syjon
Zdjęcia
1996
Odwiedź mnie we śnie
Zdjęcia
1995
Dom ukrainny
Zdjęcia
1994
Czapscy
Zdjęcia
1994
Nasz starszy brat
Zdjęcia
1994
Powstanie Warszawskie 1944
Zdjęcia
1994
Szkoła na Pięknej
Zdjęcia
1994
Ślady
Zdjęcia
1993
Marynka. O poznańskim gimnazjum im. Św. Marii Magdaleny
Zdjęcia
1993
Okruchy z ulicy Żelaznej i okolicy (październik 93)
Zdjęcia
1993
Lisowczycy
Zdjęcia
1993
Ordonka
Zdjęcia
1992
Aterkomster
Zdjęcia
1992
Kabaret pod Egidą
Zdjęcia
1992
Głosy z daleka
Zdjęcia
1991
Za horyzontem
Zdjęcia
1990
Perła północnych Chin
Zdjęcia
1990
Benedykta Jerzego Dorysa życie szczęśliwe
Zdjęcia
1989
Okrągły stół. Polska ewolucja 1989 roku
Zdjęcia
1988
Dziewczynka z Hotelu Excelsior
Zdjęcia
1988
Polonez
Zdjęcia
1988
Dzień za dniem
Zdjęcia
1988
Inny sierpień
Zdjęcia
1988
Dekalog IV (TV)
Zdjęcia
1988
Na lodzie
Zdjęcia
1988
Wagony
Zdjęcia
1988
Dekalog IV (TV)
Operator kamery
1988
Dziewczynka z Hotelu Excelsior
Operator kamery
1987
Zamek Królewski. Wydarzenia z lat 1918-1939
Zdjęcia
1987
Kocham kino
Zdjęcia
1987
Całe życie w Pomygaczach
Zdjęcia
1986
Dzień dobry i do widzenia
Zdjęcia
1986
Miasto 100 mostów
Zdjęcia
1986
Motyl
Zdjęcia
1986
Ta nasza młodość...
Zdjęcia
1985
Przez dotyk (TV)
Zdjęcia
1985
Petrochemia
Zdjęcia
1985
Kronikarz
Zdjęcia
1985
Lubię nietoperze
Zdjęcia
1985
Świat Tymona
Zdjęcia
1984
Cud
Zdjęcia
1984
Z Norwida
Zdjęcia
1984
Przechodzień
Współpraca operatorska
1983
Credo...
Zdjęcia
1983
W lawinie
Zdjęcia
1983
Nostalgia
Zdjęcia
1983
Szukaj człowieka
Zdjęcia
1983
Służba
Zdjęcia
1983
Lato w Polsce
Zdjęcia
1982
Promieniowanie
Zdjęcia
1982
Prognoza pogody
Zdjęcia
1982
Prognoza pogody
Operator kamery
1981
Zderzenie
Zdjęcia
1981
Modlitwa
Zdjęcia
1981
Kto ty jesteś... Refleksja z wystawy "Polaków portret własny"
Zdjęcia
1981
Przypadek
Zdjęcia
1981
Krótki dzień pracy (TV)
Zdjęcia
1980
Młyn
Zdjęcia
1980
Robotnice
Zdjęcia
1980
Ballada "Romantyczności"
Zdjęcia
1980
Ciężko samemu...
Zdjęcia
1980
Puls 220
Zdjęcia
1980
W biały dzień
Operator kamery
1979
Woda dla Śląska
Zdjęcia
1979
Podejście
Zdjęcia
1979
Na Pradze
Zdjęcia
1979
Żyć przeciw śmierci
Zdjęcia
1979
Terrarium (TV)
Operator kamery
1979
Nie tylko sport
Współpraca operatorska
1978
Następny punkt programu
Zdjęcia
 PION REŻYSERSKI (2)
1983
W lawinie
Reżyser
1983
Szukaj człowieka
Reżyser
 SCENARIUSZ (2)
1983
W lawinie
Scenariusz
1983
Szukaj człowieka
Scenariusz
Opis
Absolwent Wydziału Operatorskiego Szkoły Filmowej w Łodzi (1978), Przez wiele lat był zawodowo związany z Wytwórnią Filmów Dokumentalnych w Warszawie. Autor zdjęć do kilkudziesięciu filmów, wielu spektakli teatralnych oraz seriali telewizyjnych (m.in. "Samo życie", "Dylematu 5", "Dwie strony medalu", "Mamuśki", "Prosto w serce", "Korona królów") . Członek Polskiej Akademii Filmowej.

opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll