PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Henryk Bąk

Henryk Bąk
URODZONY: 02 styczeń 1923, Krasnystaw
ZMARŁ: 29 sierpień 1987 w wieku 64 lat, Skolimów (Polska)
Filmografia
 AKTOR (41)
1979
Golem
magazynier
1978
Bilet powrotny
Józef, wuj Antoniny
1977
Szarada
lekarz
1975
Mniejszy szuka dużego
sąsiad
1975
Hazardziści
Tadeusz Karasiński, mechanik
1975
Strach
Aleksander Wata
1975
Obrazki z życia
Dyrektor przedsiębiorstwa (nowela "Sprawa mydła")
1974
Uszczelka
Aleksander Sochacki
1974
Gniazdo
Bolesław Okrutny
1974
Koniec wakacji
sekretarz partii
1972
Podróż za jeden uśmiech
wczasowicz
1972
Kaprysy Łazarza
sklepowy
1971
Bolesław Śmiały
ojciec osady
1971
Jeszcze słychać śpiew. I rżenie koni...
ordynator
1971
Kłopotliwy gość
przewodniczący rady zakładowej
1971
Trąd
Sitko
1971
Jeszcze słychać śpiew i rżenie koni
ordynator
1970
Martwa fala
kapitan
1970
Prom
kapitan portu
1970
Pejzaż z bohaterem
Nowak
1970
Epilog norymberski
Hoss Rudolf
1969
Sąsiedzi
generał
1969
Paragon, gola!
Durczak
1969
Paragon gola
Durczak, "sponsor" Huraganu
1967
Kontrybucja
"Stary"
1966
Pieczone gołąbki
sekretarz POP
1965
Wystrzał
oficer
1965
Trzy kroki po ziemi
towarzysz z ruchu oporu
1964
Życie raz jeszcze
więzień
1964
Spotkanie ze szpiegiem
major
1964
Obok prawdy
adwokat Tokarski
1963
Zacne grzechy
ojciec Makary
1963
Daleka jest droga
chorąży Zientara
1961
Czas przeszły
Weber
1961
Kwiecień
pułkownik Czapran
1961
Drugi człowiek
Lubański
1961
Przeciwko Bogom
doktor Bida
1960
Rok pierwszy
rządca Tatarczuk
1959
Zezowate szczęście
dyrektor
1958
Orzeł
bosman Wiktorczyk
1957
Eroica
porucznik Krygier (nowela II)
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll