PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Katarzyna Maciejko
URODZONA: 14 kwiecień 1948, Warszawa
ZMARŁA: 05 luty 2008 w wieku 59 lat, Warszawa (Polska)
Członkini Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 MONTAŻ (38)
2013
Pożegnanie
Montaż
2009
Las
Montaż
2009
Chemia
Montaż
2008
Kici, kici
Montaż
2007
Latawce
Montaż
2007
A gdyby tak się stało
Montaż
2006
Jak to się robi
Montaż
2005
Jeden dzień w PRL
Montaż
2005
Idź do Luizy
Montaż
2002
Głos nadziei
Montaż
2000
Jestem zły
Montaż
1997
Bareizm
Montaż
1993
Przerwany film
Montaż
1993
Tata Kazika
Montaż
1993
89 mm od Europy
Montaż
1990
Las Katyński
Montaż
1986
Ćwiczenia warsztatowe
Montaż
1982
Przesłuchanie
Montaż
1981
Poręczenie: Z zapisu chwili
Montaż
1980
Robotnicy '80
Montaż
1980
Próba mikrofonu
Montaż
1980
Robotnicy '80
Montaż
1979
Napisz mi coś wesołego
Montaż
1979
Stara cegielnia
Montaż
1979
Czekaj na mnie
Montaż
1979
W tym szaleństwie...
Montaż
1979
Okno na podwórze
Montaż
1979
W tym szaleństwie...
Montaż
1979
Żyć przeciw śmierci
Asystent Montażysty
1978
Piekarz
Montaż
1977
Pani Bovary to ja
Montaż
1977
Bieszczadzkie sylwetki
Montaż
1977
Wół
Montaż
1976
Fama!
Montaż
1976
Troska i nadzieja. Raport w sprawie ochrony środowiska
Montaż
1975
Pan polny
Montaż
1974
Raport w sprawie gospodarki wodnej
Asystent Montażysty
1973
Jutro
Asystent Montażysty
 PION REŻYSERSKI (11)
2013
Pożegnanie
Reżyser
1981
Wzywamy was
Reżyser
1979
Rozkład pożycia
Reżyser
1978
Akademia druha Kieruzalskiego
Współpraca
1977
Zapada czas
Współpraca
1975
Ławka
Współpraca
1974
Nie tylko dla dzieci
Współpraca
1974
Drukarz
Współpraca
1973
Droga do pacjenta
Współpraca
1971
Jak zdobyto Moskwę i Stalingrad
Współpraca
1968
Protest-68
Współpraca
 PRODUKCJA (1)
1974
Olimpijczycy
Kierownik produkcji
 DŹWIĘK (1)
1982
Przesłuchanie
Montażysta dźwięku
 SCENARIUSZ (1)
2013
Pożegnanie
Scenariusz
Opis
Montażystka i autorka filmów dokumentalnych i fabularnych; fotografka. Pierwszy film zmontowała w 1974 roku. Od tej pory zajmowała się filmami dokumentalnymi. W latach 80-tych pracowała przy dwóch fabułach. Były to jedyne filmy dokumentalne w jej karierze. Zrealizowała także kilka dokumentów jako reżyser. Najbardziej znanym to „Benek Blues”, za którego została nagrodzona Grand Prix na Krakowskim Międzynarodowym Festiwalu Filmów Krótkometrażowych w 2000 roku. W 2009 roku na 49. KFF pośmiertnie otrzymała nagrodę Prezesa Stowarzyszenie Filmowców Polskich dla najlepszego montażysty filmów dokumentalnych. Wieloletnia montażystka Marcela Łozińskiego. Współpracowała także z Maciejem Drygasem czy Pawłem Łozińskim.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll