PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Michał Nekanda-Trepka
URODZONY: 24 wrzesień 1947, Warszawa
ZMARŁ: 11 wrzesień 2020 w wieku 72 lat, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (24)
2012
Zejść na ziemię
Reżyser
2012
Campo di Fiori
Reżyser
2009
Narodzona po raz drugi
Reżyser
2008
Polska już nie jest w potrzebie...
Reżyser
2007
Chutor konne
Reżyser
2006
To nasza młodość
Reżyser
2005
Jakby to było wczoraj
Reżyser
2004
Łyżeczka życia
Reżyser
2003
Polska via dolorosa
Reżyser
2002
Ostatni świadek
Reżyser
2002
Trochę życia po życiu
Współpraca
2000
Przy torze kolejowym
Reżyser
1999
Z ziemi własnej do Polski
Reżyser
1998
Pięć moich matek
Reżyser
1995
Moja archeologia
Reżyser
1993
Karuzela
Reżyser
1992
Oto jest głowa zdrajcy
Reżyser
1991
"Teoś"
Reżyser
1991
Rozpad
Reżyser
1985
Łódź starożytna
Reżyser
1973
Zazdrość i medycyna
Współpraca
1972
Za bramą
Reżyser
1968
Projekt
Reżyser
1968
Sylwester
Reżyser
 SCENARIUSZ (18)
2009
Atak Hitlera na Polskę. Jak rozpoczęła się II wojna światowa
Scenariusz
2008
Polska już nie jest w potrzebie...
Scenariusz
2006
To nasza młodość
Scenariusz
2005
Jakby to było wczoraj
Scenariusz
2004
Łyżeczka życia
Scenariusz
2003
Polska via dolorosa
Scenariusz
2002
Ostatni świadek
Scenariusz
2000
Przy torze kolejowym
Scenariusz
1999
Z ziemi własnej do Polski
Scenariusz
1998
Pięć moich matek
Scenariusz
1997
Chrzestny dar
Scenariusz
1995
Moja archeologia
Scenariusz
1993
Karuzela
Scenariusz
1992
Oto jest głowa zdrajcy
Scenariusz
1991
"Teoś"
Scenariusz
1991
Rozpad
Scenariusz
1985
Łódź starożytna
Scenariusz
1972
Za bramą
Scenariusz
 MUZYKA (7)
2012
Zejść na ziemię
Muzyka
2012
Zejść na ziemię
Oprawa muzyczna
2005
Jakby to było wczoraj
Oprawa muzyczna
2003
Polska via dolorosa
Oprawa muzyczna
2002
Ostatni świadek
Oprawa muzyczna
2002
Trochę życia po życiu
Oprawa muzyczna
1993
Karuzela
Oprawa muzyczna
 DŹWIĘK (5)
2012
Zejść na ziemię
Dźwięk
2012
Campo di Fiori
Dźwięk
2009
Narodzona po raz drugi
Dźwięk
2009
Narodzona po raz drugi
Operator dźwięku
2007
Chutor konne
Dźwięk
 ZDJĘCIA (2)
2012
Zejść na ziemię
Zdjęcia
2012
Campo di Fiori
Zdjęcia
 MONTAŻ (1)
2004
Łyżeczka życia
Montaż
Opis
Absolwent Wydziału Reżyserii Szkoły Filmowej w Łodzi (dyplom w 1985 r.). Twórca filmów dokumentalnych. Realizuje dokumenty o tematyce historycznej. W 2006 roku otrzymał list gratulacyjny od Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll