PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Joanna Jędryka

Joanna Jędryka
URODZONA: 01 styczeń 1940, Trembowla
Filmografia
 AKTORKA (32)
2011
Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II
Molly Weasley (polski dubbing)
2008
Korale czarownicy
czarownica (głos)
2008
Jeszcze raz
matka Tomusia
2005
O królewnie zaklętej w żabę
wróżka
2005
O królewnie zaklętej w żabę
wróżka (głos)
2004
Ruchomy zamek Hauru
Sophie (głos)
2003
Żywa woda
matka (głos)
2003
O Bartku doktorze
matka (głos)
1998
Królestwo Zielonej Polany. Powrót
(głos)
1997
Prostytutki
Matka Uli
1997
Prostytuki
matka Uli
1994
Panna z mokrą głową
matka Podkówki
1990
Prominent
Anna, sekretarka Burskiego
1989
Kraj świata
kobieta w kolejce do cudotwórcy
1985
Menedżer
Danuta
1984
Umarłem, aby żyć
siostra Salomea
1980
Zajęcia dydaktyczne
doktor Krystyna Laskowska
1980
Błękitna strzała
matka "Ptysia"
1978
Pogrzeb świerszcza
Krystyna
1978
Koty to dranie
dyrektorowa
1976
Wielki układ
Teresa
1974
Gra
Danka
1974
Godzina za godziną
Danuta, żona Tadeusza
1973
Sekret
Danuta
1971
Kocie ślady
Hanka, kierowniczka szkoły
1971
Dzięcioł
Irena
1970
Pułapka
Wanda
1969
Jak rozpętałem II wojnę światową
Teresa
1968
Kierunek Berlin
żołnierka regulująca ruch
1965
Wyspa złoczyńców
magister "Zaliczka"
1964
Rękopis znaleziony w Saragossie
Zibelda
1961
Dwaj panowie "N"
Elżbieta
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll