PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Hugo Krzyski

Hugo Krzyski
URODZONY: 03 luty 1913, Podwołoczyska (k. Tarnopola)
ZMARŁ: 09 maj 1991 w wieku 78 lat, Kraków
Filmografia
 AKTOR (11)
1983
Na odsiecz Wiedniowi
biskup Jan Małachowski
1980
W biały dzień
sędzia na procesie "Koraba"
1975
Tylko Beatrycze
opat Piotr
1975
Dulscy
starszy pan
1974
Potop
kanclerz
1972
Skarb trzech łotrów
bibliotekarz
1965
Niekochana
mąż właścicielki mieszkania wynajmowanego kiedyś przez Kamila
1963
Ostatni kurs
kapitan Radzikowski
1963
Daleka jest droga
pułkownik
1961
Jutro premiera
Pisarz w kawiarni "Klubu Literatów"
1957
Szkice węglem
ksiądz Czyżyk
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll