PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Włodzimierz Skoczylas

Włodzimierz Skoczylas
URODZONY: 07 maj 1923, Jabłonowo k. Brodnicy
ZMARŁ: 29 wrzesień 1993 w wieku 70 lat, Łódź
Filmografia
 AKTOR (20)
1990
Jan Kiliński
poeta uliczny "Barani Kożuszek"
1985
Osobisty pamiętnik grzesznika... przez niego samego spisany
służący Jan
1985
Głód
starzec
1981
Krach operacji „Terror”
Gerszelman
1972
Kwiat paproci
polonus Trąpek
1972
Opis obyczajów
ksiądz
1969
Rzeczpospolita Babska
plutonowy Edek
1967
Katarynka
kataryniarz
1964
Rękopis znaleziony w Saragossie
1963
Ostatni kurs
gość przy barze
1961
Milczące ślady
Szelongiewicz
1959
Café pod Minogą
Piskorszczak "Szmaja"
1957
Historia jednego myśliwca
Zygmunt, pilot Dywizjonu 306
1957
Pętla
Klient w barze "Pod Orłem"
1955
Małe nadzieje
1955
Warszawska syrena
Kruk
1955
Irena do domu
Władek
1955
Zaczarowany rower
Łazowski
1953
Piątka z ulicy Barskiej
Franek Kruk
1951
Załoga
Zięba
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll