PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Józef Łodyński

Józef Łodyński
URODZONY: 19 październik 1919, Łódź
ZMARŁ: 06 luty 1984 w wieku 64 lat, Łódź
Filmografia
 AKTOR (23)
1983
Złe dobrego początki...
Pościesz
1977
Wesela nie będzie
ojciec Wojtka
1976
Honor dziecka (TV)
strażak
1975
Zawodowcy (TV)
Kozak
1974
Strzał
chłop
1974
Wiosna panie sierżancie
urzędnik Miejskiej Rady Narodowej w Trzebiatowie
1974
Historia pewnej miłości
członek rady zakładowej
1974
Dwoje bliskich obcych ludzi
fryzjer
1973
Profesor na drodze
milicjant Franciszek Kowalski; nie występuje w czołówce
1972
Ballada o ścinaniu drzewa
Malawka
1972
Kopernik
błazen kardynała d'Este
1971
Złote koło (TV)
kelner w "Staropolance"
1970
Przygoda Stasia
1968
Lalka
kamerdyner Wokulskiego
1967
Katarynka
tragarz
1964
Życie raz jeszcze
Sklepikary
1964
Echo
więzień (nie występuje w napisach)
1964
Banda
milicjant
1963
Kryptonim Nektar
lekarz u Dymka; nie występuje w czołówce
1961
Ogniomistrz Kaleń
porucznik Matula
1959
Pociąg
milicjant w cywilu
1958
Orzeł
mat Baczek
1958
Wolne miasto
Polski listonosz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2022
Scroll