PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Andrzej Marek Przedworski

Andrzej Marek Przedworski
URODZONY: 14 październik 1943, Radom
ZMARŁ: 07 lipiec 2002 w wieku 58 lat, Warszawa (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENOGRAFIA (67)
2003
Pornografia
Scenografia
2002
Chopin. Pragnienie miłości
Scenografia
1999
Operacja "Koza"
Scenografia
1999
Krugerandy
Scenografia
1999
Operacja "Koza"
Scenografia
1999
Fuks
Scenografia
1999
Krugerandy
Dekorator wnętrz
1998
Ognisty jeździec
Scenografia
1997
Bandyta
Scenografia
1996
Nocne graffiti
Scenografia
1995
Łagodna
Scenografia
1995
Horror w wesołych bagniskach
Scenografia
1995
Łagodna
Dekorator wnętrz
1994
Dama Kameliowa
Scenografia
1994
Psy 2. Ostatnia krew
Scenografia
1994
Podróż na wschód (TV)
Dekorator wnętrz
1994
Psy 2. Ostatnia krew
Dekorator wnętrz
1994
Dama Kameliowa
Dekorator wnętrz
1993
Pożegnanie z Marią
Scenografia
1993
Wynajmę pokój...
Scenografia
1993
Taranthriller
Scenografia
1993
Uprowadzenie Agaty
Scenografia
1993
Wynajmę pokój...
Dekorator wnętrz
1992
Tragarz puchu
Scenografia
1992
Listopad
Scenografia
1992
Warszawa. Rok 5703
Scenografia
1992
Cynga
Scenografia
1992
Psy
Scenografia
1991
Ferdydurke
Scenografia
1990
Zagłuszenie
Scenografia
1990
Pożegnanie jesieni
Scenografia
1990
Superwizja
Scenografia
1989
Co lubią tygrysy
Scenografia
1989
Powrót Wabiszczura
Scenografia
1988
Wzgórza jak białe słonie
Scenografia
1988
Pomoc zimowa
Scenografia
1988
Jemioła
Scenografia
1988
Złodziej
Scenografia
1988
Nowy Jork - czwarta rano
Scenografia
1988
Nowy Jork - czwarta rano
Dekorator wnętrz
1988
Jemioła
Dekorator wnętrz
1987
Sonata marymoncka
Scenografia
1987
Łuk Erosa
Scenografia
1987
Łuk Erosa
Dekorator wnętrz
1986
Cudowne dziecko
Scenografia
1985
Osobisty pamiętnik grzesznika... przez niego samego spisany
Scenografia
1985
Gra w ślepca
Scenografia
1984
Wahadełko (TV)
Scenografia
1984
Wszystko powiem Lilce!
Scenografia
1984
Vabank II, czyli riposta
Scenografia
1984
Engagement (TV)
Scenografia
1984
Engagement (TV)
Dekorator wnętrz
1984
Wahadełko (TV)
Dekorator wnętrz
1984
Vabank II, czyli riposta
Dekorator wnętrz
1984
Wszystko powiem Lilce!
Dekorator wnętrz
1983
Nie było słońca tej wiosny
Scenografia
1983
Kartka z podróży
Scenografia
1983
Wir
Scenografia
1982
Klakier
Scenografia
1981
Vabank
Dekorator wnętrz
1981
Limuzyna Daimler-Benz
Dekorator wnętrz
1980
Laureat (TV)
Scenografia
1980
Gorączka
Scenografia
1980
Wysokie loty
Dekorator wnętrz
1979
Niewdzięczność
Dekorator wnętrz
1979
Klucznik
Dekorator wnętrz
1979
Aria dla atlety
Dekorator wnętrz
Opis
Polski scenograf filmowy. Studiował na wydziale rzeźby ASP w Warszawie oraz w Studium Scenografii Józefa Szajny. W roku 2009, piątego grudnia odsłonięto jego gwiazdę w łódzkiej Alei Gwiazd.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll