PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Mieczysław Kalenik

Mieczysław Kalenik
URODZONY: 01 styczeń 1933, Międzyrzec Podlaski
Filmografia
 AKTOR (17)
1989
Lawa
Tańczący i Starosta na balu u Senatora
1978
Elementarz
1978
Samosierra. 1808
wachmistrz Stadnicki
1975
W te dni przedwiosenne
podpułkownik Kielnow
1973
Sobie król
1972
Niebieskie jak Morze Czarne
kierowca
1970
Prawdzie w oczy
członek brygady Klisia
1970
Album polski
żołnierz niemiecki znajdujący niemieckiego komunistę
1968
Wszystko na sprzedaż
milicjant
1967
Paryż - Warszawa bez wizy
Janotta
1966
Sublokator
rowerzysta
1964
Życie raz jeszcze
Członek oddziału NSZ atakującego ciężarówkę
1964
Pierwszy dzień wolności
Otto
1963
Smarkula
Jurek
1960
Krzyżacy
Zbyszko z Bogdańca
1957
Skarb kapitana Martensa
bosman
1954
Pokolenie
esesman
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll